НАЧАЛО Други

BitGo поправи уязвимост в сигурността на портфейла – потребителите трябва да актуализират

18.03.2023 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BitGo поправи уязвимост в сигурността на портфейла – потребителите трябва да актуализират

BitGo, крипто портфейл, фиксира сериозна уязвимост в своите Threshold Signature Scheme (TSS) портфейли. Недостатъкът е открит от изследователския крипто екип Fireblocks през декември 2022 г., който след това е предупредил екипа на BitGo. 

Наречен BitGo Zero Proof Vulnerability, недостатъкът можеше да изложи на риск частните ключове на борси, банки, предприятия и потребители на платформата.

Според Fireblocks уязвимостта може да позволи на нападателите да извлекат частен ключ за по-малко от минута, като използват малко количество код на JavaScript. Това подчертава значението на редовната проверка за софтуерни актуализации и прилагането на строги мерки за сигурност при използването на крипто портфейли.

BitGo спря уязвимата услуга на 10 декември и пусна подобрена версия през февруари 2023 г., която изискваше актуализации от страна на клиента до най-новата версия до 17 март.

Fireblocks предупреди потребителите да обмислят създаването на нови портфейли и преместването на средства от ECDSA TSS портфейлите на BitGo от преди новата версия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн проби $26,500 – какво може да предстои?


Подобни хаквания на портфейли са често срещани през последните години, включително източването на $8 милиона през август 2022 г. от над 7,000 базирани на Solana портфейла на Slope и източването на над $9 милиона от високопрофилни портфейли в мрежата на Algorand в портфейлната услуга MyAlgo.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на петрола спадат – каква е причината?

Петролът леко се възстанови след резкия спад в сряда, предизвикан от значителното увеличение на запасите от суров петрол в САЩ, което засили опасенията за отслабване на търсенето.

02.05.2024 14:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия няма избор, освен да ползва китайския юан

Русия се намира в несигурно положение, опитвайки се да намери баланс между дедоларизацията и същевременното поддържане икономиката си.

02.05.2024 13:00 2 мин. четене

БРИКС: Големите американски банки търпят огромни загуби

Двете водещи банки в Съединените щати разкриват значителни загуби в размер на $4.5 милиарда.

02.05.2024 12:00 2 мин. четене

Виталик Бутерин се обяви против използването на хардуерни портфейли

В скорошно изявление съоснователят на Етериум Виталик Бутерин изрази резерви относно разчитането на хардуерни портфейли за защита на криптовалути.

02.05.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.