НАЧАЛО Други

Експерт прогнозира най-големия пазарен спад от 1929 г. насам

13.03.2023 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Експерт прогнозира най-големия пазарен спад от 1929 г. насам

Експертът по макроикономика, Хенрик Зеберг изрази тревожна прогноза за инвеститорите, като предупреди за предстоящ пазарен спад, какъвто не е имало през миналия век.

Неотдавна Зеберг сподели с последователите си в Twitter графика, която показва как индексът на жилищния пазар на Националната асоциация на строителите на жилища (HMI) и равнището на безработица в САЩ исторически корелират помежду си.

HMI индексът измерва състоянието на американския жилищен пазар, като оценява текущите и прогнозните продажби на еднофамилни жилища.

Зебърг отбеляза поразително сходство между сегашното състояние на HMI и равнището на безработица и тези, които са съществували непосредствено преди срива на жилищния пазар през 2007 г., довел до голямата финансова криза.

Зеберг прогнозира, че предстоящият срив на жилищния пазар ще съвпадне със значителен скок на фондовия пазар.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн в критичен момент – анализатор прогнозира срив


Той смята, че неотдавнашният срив на Silicon Valley Bank (SVB) може да бъде катализатор за прогнозираното рали на фондовия пазар.

Според Зебърг фондовият пазар ще се издигне до исторически върхове преди настъпването на рецесия, която ще предизвика най-големия пазарен срив от 1929 г. насам. Той също така прогнозира, че САЩ ще навлезе в рецесия до края на 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Колапсът на долара може да доведе до създаване на нова алтернатива

Алексей Можин, представител на Русия в Международния валутен фонд, предположи, че групата нации от БРИКС може да обмисли въвеждането на алтернативна валута, ако доларът и международната парична система се сринат.

06.05.2024 7:00 2 мин. четене

Колко пари има Бил Гейтс в акциите на Microsoft?

Бил Гейтс постигна известност и натрупа значителното си богатство чрез ролята си на съосновател и бивш главен изпълнителен директор на Microsoft.

06.05.2024 6:30 2 мин. четене

Русия предполагаемо използва софтуера на Kaspersky във войната срещу Украйна

Доброволна група за събиране на разузнавателна информация, наречена InformNapalm, твърди, че AI софтуер, разработен от руската фирма за киберсигурност Kaspersky, е бил интегриран в руски дронове, използвани в конфликта с Украйна.

06.05.2024 5:00 2 мин. четене

Целта от 2% инфлация е критична за стабилизиране на американската икономика

Президентът на Федералния резерв на Ню Йорк Джон Уилямс подчерта значението на целта на централната банка на САЩ за инфлация от 2% за поддържане на ценовата стабилност и насърчаване на икономическия просперитет по време на скорошна конференция.

06.05.2024 4:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Експерт прогнозира най-големия пазарен спад от 1929 г. насам”
  1. Не може хегемонията на долара да продължава безкрайно да се печатат долари без никакво покритие и да се обезпечават с продажбите на петрол и оръжие по цял свят.Ако някой си направи труда да раздели външния дълг на САЩ с броя на населението по целия свят ще разбере до колко се е раздул балона и няма как да не гръмне.Нали затова Байдън казва не можем да си позволим Русия да спечели войната защото тогава долара ще падне 15/16 пъти според американски анализатори.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.