НАЧАЛО Други

SEC отнема лиценза на крипто стартъп, подкрепен от рапъра “The Game”

10.03.2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC отнема лиценза на крипто стартъп, подкрепен от рапъра “The Game”

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) отне лиценза на ParagonCoin Limited, крипто стартъп, фокусиран върху индустрията с марихуана, заради нарушаване на законите за ценните книжа.

SEC откри, че дружеството е в неизпълнение на задълженията си, след като не е подало периодични отчети и потвърди обвиненията срещу фирмата.

Производството започна през февруари 2022 г. и беше разкрито, че последното подаване на информация от компанията е от март 2019 г., което показва загуба от над $10 милиона през 2018 г.

Комисията също така установи, че дружеството е пренебрегнало писмо за просрочие и не е отговорило на нейната заповед за образуване на производство през февруари 2022 г.

Освен това ръководителите на компанията, включително Джейсън Терел Тейлър, по-известен като “The Game” (или Играта), са били отговорни за повече от $12 милиона в колективен иск през 2021 г.

В иска се твърди, че стартъпът е нарушил законите за ценните книжа по време на първичното си предлагане на монети (ICO) на стойност $70 милиона през 2017 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Правителството на САЩ прехвърля конфискувани 40,000 BTC – има ли риск за цената?


За разлика от него, популярният рапър Snoop Dogg, който се превърна в лице на Web3, има по-голям успех. Легендарният изпълнител обяви няколко партньорства в пространството на Web3 и сега е съосновател на платформа за стрийминг на живо, задвижвана от Web3, наречена Shiller.

Snoop Dogg и Eminem се присъединиха към света на криптовалутите и представиха своите Bored Ape Yacht Club NFT в музикалния видеоклип към песента си “From The D 2 The LBC”. Във видеоклипа двамата рапъри бяха показани като своите анимирани герои в стил Bored-Ape.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Иран и ОАЕ с важни икономически споразумения

Според съобщения от информационната агенция Mehr, Обединените арабски емирства (ОАЕ) са вторият по големина търговски партньор на Иран.

05.05.2024 12:00 2 мин. четене

Колапсът на американската икономика може да е неизбежен

На фона на нарастващите опасения относно състоянието на икономиката на Съединените щати, изследователска платформа Game of Trade издаде предупреждение за потенциални тежки последици въз основа на конкретни показатели.

05.05.2024 10:00 3 мин. четене

БРИКС: Съюзът готов да открие централна банка за единна валута на държавите-членки

Съобщава се, че икономическият съюз БРИКС полага основите за създаването на собствена централна банка, която да емитира единна валута.

05.05.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия разкриха какво може да сложи край на долара

В отговор на продължаващите усилия за дедоларизация в рамките на алианса БРИКС, руският президент Владимир Путин привлече вниманието към потенциалната роля на петролната индустрия в Близкия изток в оспорването на господството на щатския долар.

05.05.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.