НАЧАЛО Други

Cardano: Чарлз Хоскинсън е оптимистично настроен относно NFT и бъдещите планове

07.03.2023 12:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano: Чарлз Хоскинсън е оптимистично настроен относно NFT и бъдещите планове

Въпреки неотдавнашните трудности, с който се сблъска крипто пазара Чарлз Хоскинсън, основател на Cardano (ADA) остава оптимист за напредъка на своята екосистема.

В неотдавнашен подкаст с президента на Input Output Global (IOG), Тамара Хаасен – Хоскинсън изтъкна успеха на незаменяемите токени (NFT), емитирани на Cardano, които според него са най-жизнената част от мрежата в момента.

Хоскинсън съобщи, че на платформата са издадени над 8 милиона актива, като повече от половината от проектите са свързани с NFT.

През предходната седмица NFT бяха сред топ проектите на Cardano с най-висока ангажираност. По-известните от тях са Satellite CNFT, The Piggy Banking Barn и JPG Store, които намериха своето място сред базирани на изкуствен интелект пазари (AI) SingularityNET (AGIX), крипто портфейла Eternl и децентрализираната борса Minswap Labs.

Хоскинсън сподели и плановете си за по-нататъшни иновации в NFT сектора на Cardano екосистемата. Той съобщи, че екипът се стреми да внедри удобен за потребителя език, специфичен за домейна (DSL), наречен Marlowe за писане и изпълнение на финансови договори.

Екипът на Cardano проучва възможността Marlowe да се превърне в готово решение, за издаване на незаменяеми токeни или за програмиране на логиката на работа на NFT. Хоскинсън също така разкри, че проучва възможността за обвързване на интелектуалната собственост с незаменяемите токени, тъй като този въпрос е важен за него.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн скочи с близо 40% на фона на корекцията


Освен това екипът на Atala PRISM помага в начинанието за внедряване на Marlowe при NFT. Хоскинсън заяви, че екипът вече е разгледал възможността за поставяне на идентичност с NFT, което би могло да бъде верифициран стандарт за незаменяемите токени, който екипът на PRISM е обсъждал.

Екипът на IOG наскоро публикува подробен списък с актуализации на платформата Cardano, включително подобрения на дебъгъра Plutus и стратегията за мащабиране на Marlowe Runtime. Те също така финализираха провеждането на сравнителни тестове и анализи за новите примитиви SECP и обявиха предстоящото издание на node v.1.35.6.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Колапсът на долара може да доведе до създаване на нова алтернатива

Алексей Можин, представител на Русия в Международния валутен фонд, предположи, че групата нации от БРИКС може да обмисли въвеждането на алтернативна валута, ако доларът и международната парична система се сринат.

06.05.2024 7:00 2 мин. четене

Колко пари има Бил Гейтс в акциите на Microsoft?

Бил Гейтс постигна известност и натрупа значителното си богатство чрез ролята си на съосновател и бивш главен изпълнителен директор на Microsoft.

06.05.2024 6:30 2 мин. четене

Русия предполагаемо използва софтуера на Kaspersky във войната срещу Украйна

Доброволна група за събиране на разузнавателна информация, наречена InformNapalm, твърди, че AI софтуер, разработен от руската фирма за киберсигурност Kaspersky, е бил интегриран в руски дронове, използвани в конфликта с Украйна.

06.05.2024 5:00 2 мин. четене

Целта от 2% инфлация е критична за стабилизиране на американската икономика

Президентът на Федералния резерв на Ню Йорк Джон Уилямс подчерта значението на целта на централната банка на САЩ за инфлация от 2% за поддържане на ценовата стабилност и насърчаване на икономическия просперитет по време на скорошна конференция.

06.05.2024 4:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.