НАЧАЛО Блокчейн

Пакистански банки преминават към блокчейн технологията

06.03.2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пакистански банки преминават към блокчейн технологията

Асоциацията на пакистанските банки (PBA), състояща се от 31 конвенционални банки, работещи в Пакистан се съгласи да създаде базирана на блокчейн платформа за процедурите по опознаване на клиентите (KYC).

Според Daily Times на 2 март PBA е подписала договор за изграждане на първата в страната eKYC национална банкова платформа, която използва блокчейн технология. Тази инициатива е с цел да подпомогне борба с прането на пари (AML) и борбата с финансирането на тероризма – проект, ръководен от Държавната банка на Пакистан (SBP).

В SBP участват известни международни банки като Citibank, Deutsche Bank и Industrial and Commercial Bank of China. Основната цел на блокчейн платформата е да се подобри оперативната ефективност, особено по време на процеса на присъединяване, което да доведе до по-добро клиентско преживяване.

Avanza Group беше избрана да разработи eKYC платформата, наречена “Consonance”, която ще позволи на банките членки да споделят и стандартизират информацията за клиентите чрез децентрализирана и саморегулирана мрежа. Банките обаче могат да имат достъп до данните на клиентите само с тяхно съгласие.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум: Анализатор споделя предупреждение за алткойна


Наскоро Пакистан прие нови закони за въвеждане на дигитална валута на централната банка (CBDC) до 2025 г., присъединявайки се към други държави в CBDC надпреварата. Съгласно новите закони институциите за електронни пари ще получават лицензи от SBP за издаване на CBDC.

Заместник-управителят на SBP, Джамил Ахмад похвали нормативните актове, заявявайки, че те демонстрират ангажимента на банката към откритост, внедряване на технологии и дигитализация на финансовата система.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Децентрализиранта борса ShibaSwap премина през голяма актуализация

ShibaSwap, децентрализираният обмен в рамките на екосистемата Shiba Inu, значително се модернизира, като премина към блокчейна Shibarium.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Ето кои са най-бързите крипто мрежи в света

В света на блокчейн скоростта е от значение. Колкото по-бързо мрежата може да обработва транзакции, толкова по-ефективна е тя.

18.05.2024 17:30 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън отново разпали общността на Cardano

Неотдавнашното съобщение на Чарлз Хоскинсън, заявявайки, че „Genesis идва“ предизвика вълнение в криптовалутната общност, намеквайки за предстоящото пускане на протокола Ouroboros Genesis за Cardano.

18.05.2024 0:00 2 мин. четене

Solana задмина Етериум и Polygon по скорост на транзакциите

В неотдавнашен доклад на CoinGecko се подчерта доминацията на Solana като най-бързия основен блокчейн. Със средна скорост от 1,504 транзакции в секунда (TPS), Solana превъзхожда Етериум 46 пъти и е над пет пъти по-бърза от Polygon, водещото решение за мащабиране на Етериум.

17.05.2024 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.