НАЧАЛО Блокчейн

Пакистански банки преминават към блокчейн технологията

март 6, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пакистански банки преминават към блокчейн технологията

Асоциацията на пакистанските банки (PBA), състояща се от 31 конвенционални банки, работещи в Пакистан се съгласи да създаде базирана на блокчейн платформа за процедурите по опознаване на клиентите (KYC).

Според Daily Times на 2 март PBA е подписала договор за изграждане на първата в страната eKYC национална банкова платформа, която използва блокчейн технология. Тази инициатива е с цел да подпомогне борба с прането на пари (AML) и борбата с финансирането на тероризма – проект, ръководен от Държавната банка на Пакистан (SBP).

В SBP участват известни международни банки като Citibank, Deutsche Bank и Industrial and Commercial Bank of China. Основната цел на блокчейн платформата е да се подобри оперативната ефективност, особено по време на процеса на присъединяване, което да доведе до по-добро клиентско преживяване.

Avanza Group беше избрана да разработи eKYC платформата, наречена “Consonance”, която ще позволи на банките членки да споделят и стандартизират информацията за клиентите чрез децентрализирана и саморегулирана мрежа. Банките обаче могат да имат достъп до данните на клиентите само с тяхно съгласие.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум: Анализатор споделя предупреждение за алткойна


Наскоро Пакистан прие нови закони за въвеждане на дигитална валута на централната банка (CBDC) до 2025 г., присъединявайки се към други държави в CBDC надпреварата. Съгласно новите закони институциите за електронни пари ще получават лицензи от SBP за издаване на CBDC.

Заместник-управителят на SBP, Джамил Ахмад похвали нормативните актове, заявявайки, че те демонстрират ангажимента на банката към откритост, внедряване на технологии и дигитализация на финансовата система.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Arbitrum води по дневни транзакции, а Етериум изостава

Употребата на Arbitrum (ARB) нарасна, след като решението за мащабиране от втори слой разпредели 12.75% от токените си чрез airdrop.

март 24, 2023 22:00 1 мин. четене

CFTC обсъди DeFi на среща на Консултативния комитет по технологиите

Децентрализираното финансиране (DeFi) беше основна тема на дискусия на неотдавнашната среща на Консултативния комитет по технологиите (TAC) на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) във Вашингтон.

март 23, 2023 20:00 3 мин. четене

Arbitrum: Активността в мрежата нараства в очакване на airdrop-a

Напоследък в мрежата на Arbitrum се наблюдава рязък скок на активността, като броят на транзакциите и адресите се е увеличил значително.

март 23, 2023 15:05 1 мин. четене

DEX транзакциите на Arbitrum скочиха до рекордно високи нива

По данни на DeFillama обемът на транзакциите на децентрализираната борса (DEX) Arbitrum наскоро е достигнал нови върхове.

март 20, 2023 19:00 2 мин. четене