НАЧАЛО Други

Съдът прекратява делото срещу Майкъл Сейлър и MicroStrategy

06.03.2023 12:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдът прекратява делото срещу Майкъл Сейлър и MicroStrategy

Ново подаване на документи в SEC на САЩ разкри, че съдът се е произнесъл в полза на Майкъл Сейлър по гражданско дело срещу него.

От документите на SEC става ясно, че през август миналата година Главната прокуратура на окръг Колумбия е подала гражданска жалба срещу Сейлър, обвинявайки го в нарушаване на Закона за фалшивите искове и неплащане на данъци върху доходите на физическите лица в размер на над $25 милиона.

В жалбата като ответник е посочена и MicroStrategy, като се твърди, че най-големият корпоративен притежател на Биткойн е влязъл в заговор със Сейлър, за да му помогне да избегне плащането на данъци. Документацията на Комисията по ценните книжа и фондовите борси обаче сочи, че с решение от 28 февруари съдът е отхвърлил обвинението, че както компанията, така и Майкъл Сейлър са нарушили Закона за фалшивите искове.

Съдът се произнесе по молбата на ответника за отхвърляне на жалбата, като отхвърли единствения иск срещу MicroStrategy, в който се твърди, че Сайлър и компанията са заговорничили да нарушат Закона за фалшивите искове, и иска срещу предприемача, в който се твърди, че той е нарушил Закона. Въпреки това обвинението, в което Сейлър е обвинен в извършване на данъчна измама, остава в сила.

Съдът не отхвърля исковете срещу бившия глава на MicroStrategy, в които се твърди, че той не е платил дължимите данъци върху доходите на физическите лица, лихви и глоби. Окончателният изход на това дело понастоящем не може да бъде определен. Конференцията за определяне на статута по делото е насрочена за 10 март 2023 г.

Междувременно решението се разглежда като победа за Сейлър, който е гласовит привърженик на Биткойн и използва MicroStrategy, за да инвестира в криптовалутата. Той стана популярен за своя подход при инвестирането в Биткойн и се е превърнал в значима фигура в света на криптовалутите. Очаква се успехът му в съдебното дело да помогне още повече на репутацията му.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум: Анализатор споделя предупреждение за алткойна


Делото подчертава предизвикателствата, пред които са изправени регулаторните органи в опитите си да бъдат в крак с бързо променящия се свят на криптовалутите. При постоянно появяващите се нови технологии и бизнес модели за регулаторните органи може да е трудно да бъдат в крак с тях и да гарантират, че физическите лица и дружествата работят в рамките на закона.

Очаква се решението да има и по-широки последици за индустрията на криптовалутите като цяло. Тъй като все повече дружества и физически лица инвестират в Биткойн и други криптовалути, нараства загрижеността за това как тези активи ще бъдат облагани и регулирани. Изходът от делото на Сейлър може да помогне за оформянето на регулаторния пейзаж за години напред.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Съюзът обмисля да пусне собствена стабилна монета

Тъй като икономическият съюз БРИКС се подготвя да представи своя собствена стабилна монета, този ход означава значителна стъпка в усилията на групата да утвърди своята икономическа независимост.

01.05.2024 12:00 2 мин. четене

Накъде се насочват акциите на Nvidia?

Изкуственият интелект (AI) нарасна в популярност през последната година, до голяма степен воден от графичните процесори (GPU) на Nvidia.

01.05.2024 10:30 1 мин. четене

Въздействието на силният долар върху други икономики

Неотдавнашният скок на щатския долар предизвиква безпокойство на глобалните финансови пазари, като потенциално оказва влияние върху международната търговия и повишава валутните страхове в световен мащаб.

01.05.2024 10:00 2 мин. четене

Изтокът трупа огромни количества злато – Китай е начело

Милиардерът инвеститор Дейвид Айнхорн обсъди увеличеното търсене на злато на Изток, като го приписа на централните банки, институционалните фондове и инвеститорите на дребно.

01.05.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.