НАЧАЛО Други

Чанпен Джао предполагаемо получил над $400 милиона от Binance.US

18.02.2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чанпен Джао предполагаемо получил над $400 милиона от Binance.US

На 16 февруари Reuters съобщи, че Binance.US, работеща под името BAM Trading, е прехвърлила около $404 милиона от сметка в Silvergate Bank на фирма за търговия, управлявана от главния изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао, наречена Merit Peak Ltd.

Този трансфер е извършен в края на 2020 г. и първото тримесечие на 2021 г.

Докладът предполага, че главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао има възможна финансова връзка с Binance.US, въпреки че от 2019 г. насам двете компании работят отделно. Той също така предполага, че Binance може да има контрол върху финансите на Binance.US.

Според регулаторите, цитирани от Reuters, липсата на публично оповестяване по този въпрос е създала конфликт на интереси. Въпреки това медията не можа да определи източника на прехвърлените средства и дали те принадлежат на клиенти на Binance.US.

Внезапното напускане на бившия главен изпълнителен директор на Binance.US, Катрин Коули, по същото време, когато са извършени тези транзакции, повдига допълнителни въпроси.

Съобщава се, че Коули е забелязала необичайните транзакции и е разпитала персонала на Binance.US, преди да напусне фирмата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето защо SEC може би никога няма да повдигне обвинения срещу Cardano


Binance.US не коментира транзакциите, но твърди, че информацията, получена от Reuters, не е релевантна. Binance.US също така заяви, че Merit Peak не използва нейните услуги за търговия, а Reuters съобщи, че оттогава дейността на Merit Peak е прекратена.

Тази връзка между Binance.US и Merit Peak привлече вниманието през февруари 2022 г., когато се появиха съобщения, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ разследва различни партньори на борсата, включително Binance.US, която за първи път получи призовка през 2020 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Какво ще се случи с икономиката на САЩ ако Тръмп бъде избран за президент?

Предложението на бившия президент Доналд Тръмп за значително увеличаване на митата върху целия внос, с особено високи ставки върху стоки от страни като Китай, бележи връщане към протекционистичната му търговска позиция, която бе характерна за голяма част от първия му мандат

03.05.2024 12:30 3 мин. четене

БРИКС: Бум на приходите от петрол на Русия, въпреки санкциите на Запада

При изненадващ обрат на събитията Русия успя да се противопостави на очакванията и да демонстрира забележителна икономическа устойчивост през 2024 г., въпреки че е изправена пред значителни санкции от Съединените щати.

03.05.2024 12:00 2 мин. четене

Ето какво спаси икономиката на Америка през 2024 година

През 2024 г. американската икономика бързо излиза от рецесията, причинена донякъде от Ковид пандемията, предизвиквайки ново усещане за оптимизъм.

03.05.2024 10:30 2 мин. четене

Руснаците се връщат у дома, за да подхранят военната икономика на Путин

На фона на продължаващия конфликт, произтичащ от инвазията на Русия в Украйна, значителен брой руснаци, оценени на до един милион, потърсиха убежище в чужбина.

03.05.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.