НАЧАЛО Други

Инвеститорите на FTX подават колективен иск срещу тези компании

17.02.2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвеститорите на FTX подават колективен иск срещу тези компании

Инвеститорите на вече фалиралата криптоборса FTX са предприели правни действия срещу рисковите капиталисти и дружествата за дялово участие, които са подкрепяли криптоборсата.

Потребителите на FTX твърдят, че капиталови дружества, сред които Sequoia Capital, Thoma Bravo и Paradigm, невярно са рекламирали легитимността на фалиралото дружество.

Според информацията в молбата се посочва маркетингова кампания от 2021 г., организирана от дружествата за рисков капитал и акционерни дружества и се твърди, че действията на изброените компании са накарали инвеститорите да повярват в легитимността на FTX.

Трите дружества са част от тези, които инвестираха във фонда от Серия Б на FTX на стойност $900 милиона през юли 2021 г. – най-голямото набиране на средства в историята на криптовалутите.

След фалита на криптоборсата, Sequoia отписа стойността на инвестицията си в FTX на стойност $214 милиона. В изявлението си Sequoia сподели, че се занимава с поемане на рискове и че някои инвестиции носят печалби, а други водят до загуби.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто зимата приключи, твърди макро стратег


Paradigm инвестира над $250 милиона, а Thoma Bravo – над $100 милиона. Така дружествата се нареждат сред топ инвеститорите в криптоборсата и според мнозина са използвали професионалната си репутация и медийната си дейност, за да представят FTX като надежден и легитимен бизнес.

Според колективният иск, рисковите компании са заявили, че са извършили надлежна проверка на операциите на FTX и са гарантирали, че платформите са сигурни, което е накарало инвеститорите да им поверят средствата си.

Инвеститорите обвиниха дружествата в нарушаване на различни щатски и федерални закони, включително за фалшива реклама, граждански заговор и подвеждане.

Други по-ранни искове бяха насочени срещу известни личности, които рекламираха криптоборсата, като се твърдеше, че са заблудили и примамили невежи инвеститори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Руснаците се връщат у дома, за да подхранят военната икономика на Путин

На фона на продължаващия конфликт, произтичащ от инвазията на Русия в Украйна, значителен брой руснаци, оценени на до един милион, потърсиха убежище в чужбина.

03.05.2024 9:00 2 мин. четене

Манипулирани ли са цените на акциите на мeдийната компания на Доналд Тръмп?

Неотдавнашното IPO на Trump Media & Technology Group (DJT) изведе социалната медийна платформа на Доналд Тръмп, „Truth Social“, на публичния пазар с първоначална цена над $70 на 26 март.

03.05.2024 8:30 1 мин. четене

БРИКС: Огромен ръст на търговията между Китай и други членки на съюза през Q1

Според митническата администрация на Китай (GAC), търговията между Китай и други членове на БРИКС е нараснала до 1.49 трилиона юана (~$209.7 милиарда) през първото тримесечие (Q1) на тази година, отбелязвайки ръст от 11.3% на годишна база.

03.05.2024 7:00 1 мин. четене

Правителството на САЩ с последни аргументи в делото срещу Google

Правителството на САЩ представи антитръстовото си обвинение срещу Google на Alphabet по време на заключителните аргументи в четвъртък (2 май), с което ще приключи съдебният процес, започнал на 12 септември.

03.05.2024 5:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.