НАЧАЛО Други

Сам Банкман-Фрийд трябва да разкрие кой му е платил гаранцията

31.01.2023 12:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд трябва да разкрие кой му е платил гаранцията

Федерален съдия на САЩ уважи няколко молби, подадени от новинарски организации, за разкриване на самоличността на двама неназовани съподписващи гаранцията от $250 милиона.

Четирима души са подписали гаранцията за освобождаване под гаранция, една от най-големите в историята, а двама от тях са неговите родители.

Окръжният съдия на САЩ Люис Каплан пише в решението си от понеделник, че исканата информация – имената на поръчителите на гаранцията – традиционно се счита за обществена информация.

Поръчителите на гаранцията, които не са родители, са влезли доброволно в силно популяризирано наказателно производство като са подписали индивидуалните гаранции“, пише Каплан в документа. “Според мен индивидуалните гаранции трябва да бъдат публично достояние.”

Каплан ще задържи заповедта си до 7 февруари в случай на обжалване, пише той.

Адвокатите на Банкман-Фрийд твърдяха, че самоличността не трябва да се разкрива поради риск за сигурността на замесените лица. Банкман-Фрийд не се признава за виновен по осем обвинения, които включват пране на пари и трябва да се изправи пред съда през октомври.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: „Очаква ни дълга година“, твърди Б. Коуен


По-рано този месец редица новинарски организации, сред които The New York Times, Bloomberg и The Wall Street Journal, поискаха от съда да разкрие самоличността на спонсорите на Банкман-Фрийд за “обществен интерес” в отговор на подаденото по-рано от адвокатите на основателя искане за редактиране на двете имена.

Миналата седмица адвокатите на FTX поискаха от съда по несъстоятелност разрешение за издаване на призовки до бивши висши ръководители и съветници на FTX, сред които са и членове на семейството на Банкман-Фрийд, тъй като те могат да разполагат с информация от решаващо значение за възстановяването на средствата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Представителите на Европейският съюз се срещат с президента на Китай – какво ще обсъждат?

Ръководителят на Европейския съюз Урсула фон дер Лайен подчерта необходимостта от лоялна конкуренция с Китай, като заяви, че настоящите пазарни дисбаланси трябва да бъдат отстранени.

06.05.2024 16:30 2 мин. четене

Топ инвестиционни стратегии за дивидентни печалби

Следенето на движенията на професионалните инвеститори може да даде ценна информация, особено на трудни пазари като настоящия, твърди Питър Санторо, водещ мениджър на фонда Invesco Diversified Dividend.

06.05.2024 15:00 2 мин. четене

Има ли влияние пазара на имоти върху криптовалутите?

Пазарът на недвижими имоти има значително влияние върху инвестициите в криптовалута. Настоящите предизвикателства в областта на недвижимите имоти, като например завишените цени на жилищата и ограничената наличност, подтикват хората да проучват алтернативни възможности за инвестиции като криптовалутите.

06.05.2024 14:30 2 мин. четене

Цената на златото продължава да върви нагоре на фона на смесени икономически сигнали

Цените на златото се повишиха след смесени сигнали от икономиката на САЩ. Нараства оптимизмът, че усилията на Федералния резерв за борба с инфлацията ще доведат до меко приземяване на икономиката.

06.05.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.