НАЧАЛО Други

Сам Банкман-Фрийд се опитва да повлияе на свидетели по делото

28.01.2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд се опитва да повлияе на свидетели по делото

Според съдебни документи прокурорите в САЩ искат да ограничат достъпа на основателя и бивш главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд до услуги за криптирани съобщения и да забранят комуникацията с бивши служители на FTX и Alameda.

Прокурорите твърдят, че съобщенията на Банкман-Фрийд са “подсказвали, че се опитва да повлияе” на показанията на свидетел. Твърди се, че свидетелят е получил инструкции чрез приложението за криптиране на съобщения Signal за “ликвидиране на инвестициите на Alameda, за да се удовлетворят тегленията на клиенти на FTX” и да се покрие дупката от $45 милиона в баланса на FTX US през ноември.

Наистина бих искал да възстановим връзката си и да видим дали има начин да имаме конструктивни отношения, да се използваме взаимно като ресурси, когато е възможно, или поне да проверим нещата помежду си“, пише SBF до “Свидетел-1” на 15 януари.

“Това е особено обезпокоително, като се има предвид, че обвиняемият е наясно, че “Свидетел-1″ разполага с информация, която би могла да го оневини”, се казва в документа. “Призивът за “конструктивна връзка” също предполага, че Свидетел-1 трябва да се присъедини към обвиняемия.”


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Защо пътят до $100,000 може да е труден?


Той също така е общувал директно с настоящия главен юрисконсулт на FTX US, за когото длъжностните лица твърдят, че може да бъде свидетел по делото.

Банкман-Фрийд е установил контакт с други настоящи и бивши служители на FTX по електронна поща и чрез Signal, което съответства на “историята на използване на приложението за обструктивни цели”, се казва в документа.

Сегашната гаранция на опозорения главен изпълнителен директор не налага ограничения по отношение на контактите с потенциални свидетели по текущото дело.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Китайските банки се отдръпват от Русия заради опасения от американски санкции

САЩ наложиха различни санкции на Русия и руските субекти след нахлуването на страната в Украйна през 2022 г. Сега перспективата за разширяване на обхвата на тези санкции към китайските банки – страна, която Вашингтон обвинява, че подкрепя военните начинания на Москва – възпрепятства финансовите транзакции, които улесняват невоенната търговия от Китай към Русия.

01.05.2024 0:00 2 мин. четене

Tether налива $200 милиона в развитието на технологията за мозъчни чипове

Компанията, отговорна за водещата по пазарна капитализация стабилна монета, обвързана с американски долари, отделя сериозни ресурси за предприятие за „мозъчно-компютърен интерфейс“ (BCI).

30.04.2024 22:00 2 мин. четене

Япония ще използва блокчейн, за да защитава рядка порода кучета

За да се справи с нарастващата загриженост относно автентичността на документите за произход и проблема с изгубените сертификати, Дружеството за опазване на кучешката порода се насочва към съвременни решения.

30.04.2024 21:30 2 мин. четене

Цените на златото спадат – каква е причината?

След три последователни месеца на повишение цените на златото отбелязаха спад днес, като се понижиха до около $2,308 за тройунция.

30.04.2024 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.