НАЧАЛО Финтех

Injective стартира екосистемен фонд в размер на $150 милиона

28.01.2023 8:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Injective стартира екосистемен фонд в размер на $150 милиона

Създадената през 2018 г. блокчейн технология Injective обяви въвеждането на екосистемен фонд на стойност $150 милиона, за да подпомогне разработчиците, които разработват в мрежата Cosmos.

Фондът се подкрепя финансово от голям консорциум от компании за рисков капитал и Web3. Тези компании включват Pantera Capital, Kraken Ventures, Jump Crypto, Kucoin Ventures, Delphi Labs, IDG Capital, Gate Labs и Flow Traders.

Според Injective разработчиците, които са избрани за фонда, ще получат помощ под формата на “индивидуални инвестиции в токени и дялово участие”, в допълнение към наставничество, техническа помощ, бизнес растеж и маркетинг.

Най-голямо внимание ще бъде обърнато на проекти, които разработват децентрализирана финансова инфраструктура (DeFI) и инфраструктура за оперативна съвместимост.

Изграждането на платформи за търговия, решения за мащабируемост и инфраструктура за доказателство за залог (PoS) са все инициативи, които ще се възползват от разпределението на тези средства.

Организацията обикновено се интересува от предприятия в ранен етап на развитие (от начален до серия Б), но е отворена за възможността да разгледа и последващи инвестиции на индивидуална основа.

Размерът на финансирането, което се предоставя на всеки проект, ще варира в зависимост от етапа, на който се намира в момента и изискванията, на които трябва да отговаря, за да се постигне общата цел да се гарантира успехът на всеки проект.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Големи притоци на средства се насочват към няколко по-малки алткойна


Injective е децентрализирана платформа за смарт договори, която е изградена с помощта на Cosmos SDK – комплект за разработка, който насърчава по-бърза и по-икономична инфраструктура от Етериум.

Въпреки че активността в областта на децентрализираното финансиране (DeFi) се забави през последната година, индустрията като цяло беше в по-голямата си част имунизирана срещу проблемите, които сполетяха платформите за централизирано финансиране (CeFi).

Според допълнителното обяснение на Чен “децентрализираната структура на DeFi протоколите осигурява по-добра прозрачност и реален контрол върху активите”, което винаги ще бъде основно предимство пред централизираното финансиране.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Близо 500 финтех сделки само през първото тримесечие на 2024 година

През първото тримесечие на 2024 г. финтех индустрията стана свидетел на близо 500 транзакции за финансиране и сливания и придобивания, с особен акцент върху застрахователните технологии, крипто и блокчейн секторите, според данни, събрани от Royal Park Partners (RPP).

02.05.2024 9:00 1 мин. четене

Ripple разширява обхвата си в Япония с ново сътрудничество

Финтех гигантът Ripple разкри стратегическо сливане с HashKey DX, базираното в Токио подразделение на HashKey Group, компания за финансови услуги за дигитални активи.

01.05.2024 3:30 1 мин. четене

Финансови гиганти създават работна група за квантова криптография

HSBC и PayPal са част от нова инициатива, изследваща квантово безопасната криптография в плащанията, целяща справяне с потенциалните рискове за киберсигурността, породени от нововъзникващите квантови компютри.

01.05.2024 2:00 1 мин. четене

Мъже “крадат” от жените си в Пакистан – дигиталните валути може да са решението на проблема

По време на специална среща в Рияд министърът на финансите на Пакистан Мухаммад Аурангзеб изрази интереса на правителството да приеме дигитална валута.

30.04.2024 12:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.