НАЧАЛО Крипто Крими

Сам Банкман-Фрийд пледира невинен – делото е насрочено

04.01.2023 13:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд пледира невинен – делото е насрочено

Във вторник пред федералния съд на САЩ в Южния окръг на Ню Йорк Сам Банкман-Фрийд се призна за невинен по осем различни обвинения в телеграфна измама, измама с ценни книжа и конспирация за извършване на измама.

Американските прокурори твърдят, че под ръководството на Банкман-Фрийд FTX е прехвърлила милиарди долари в активите на клиенти към неговата фирма за търговия Alameda Research. Ако бъде признат за виновен по тези обвинения, го грозят до 115 години затвор.

Датата на делото е насрочена за 2 октомври 2023 г.

Бившият глава на борсата първоначално бе екстрадиран на 12 декември и се яви пред съда десет дена по-късно. Банкман-Фрийд е на свобода под гаранция от $250 милиона в дома на родителите си в Пало Алто, Калифорния.

Съдия Люис Каплан председателства делото във вторник.

Според съдебните показания на новия главен изпълнителен директор на FTX, Джон Джей Рей, предприятието е изразходвало средствата на клиентите по безброй начини, включително търговия с криптовалути, инвестиции в рисков капитал, покупки на недвижими имоти на Бахамите, заеми за над $1 милиард за ръководителите на борсата и политически вноски за близо $80 милиона.

Бившите ръководители на Alameda и FTX Каролин Елисън и Гари Уанг се признаха за виновни по обвинения, свързани с ролите им в срива на компанията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: SEC започва да преследва крипто компаниите по-стриктно – Гари Генслер


Гаранцията на Банкман-Фрийд в размер от $250 милиона е обезпечена от родителите му, които, заедно с още две неидентифицирани лица, са използвали къщата си в Пало Алто на стойност $4 милиона.

По-рано във вторник сутринта защитата на Банкман-Фрийд подаде молба съдът да редактира подписите на останалите двама “поръчители”, както и правителството да не разкрива публично имената или адресите им.

Съдът уважи молбата, като даде възможност на другата страна да подаде възражение в рамките на следващата седмица.

Министерството на правосъдието не оспорва молбата, въпреки че е насрочило разговори с двамата редактирани съподписващи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Индийските власти конфискуваха $10 милиона от измамна платформа с помощта на Binance

Индийска правоприлагаща агенция, конфискува $10.5 милиона от приложението за онлайн измами E-Nuggets, със съдействието на крипто борси като Binance, ZebPay и WazirX.

03.05.2024 9:30 1 мин. четене

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

САЩ започна федерално разследване срещу Block на Джак Дорси

Федерални прокурори разследват Block, компанията за финансови технологии, основана от Джак Дорси, на фона на твърдения, че нейните услуги, включително Square и Cash App, са били използвани за улесняване на транзакции за терористични групи.

03.05.2024 2:00 2 мин. четене

ФБР разкри мащабна инвестиционна схема, свързана с криптовалути

ФБР, в сътрудничество със съд в Ню Йорк, арестува местен жител, Идин Далпур, по обвинения, свързани със сложна Понци схема.

03.05.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.