НАЧАЛО Други

ENS домейните стигнаха исторически връх през 2022 г.

02.01.2023 18:21 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ENS домейните стигнаха исторически връх през 2022 г.

Съобщението за рязкото нарастване на броя на Ethereum Name Service (ENS) домейните беше направено в Twitter от ENS.eth.

През 2022 г. потребителите са регистрирали над 2.2 милиона ENS домейна. Тази цифра представлява 80% от всички заявки за регистрация. 

Досега официалният уебсайт на Ethereum Name Service регистрира 2.76 милиона имена с 511 интеграции при 594,000 собственици. Цифрите показват положителна нотка за крипто феновете и ентусиастите, въпреки че 2022 г. завърши с несигурност, причинена от срива на FTX.

ENS домейните придобиха огромна популярност сред NFT любителите, крипто ентусиастите и инвеститорите през 2022 г. Според данни вчера са регистрирани 1,447 имена в .eth областта, 798 нови регистрирани потребители, 452 нови потребители на .eth и 380 първични регистрации на нови имена.

ENS домейните се създават и продават като NFT на пазари като OpenSea. През април 2022 г. един от тях (555.eth) беше продаден за 55.5 ETH на OpenSea. Домейнът беше закупен от опитен колекционер с китайски произход. През юли друг ENS домейн (000.eth) бе продаден за 300 ETH.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн може да скочи с 1,000% – според трейдър, предвидил последния срив


С какво блокчейн домейните стават популярни ?

Блокчейн домейните представляват както криптографски, така и некриптографски помощни средства. Те могат да се използват като уникални адреси на портфейли за съхранение на дигитални валути и NFT.

Собствениците на блокчейн домейни могат също така да стартират децентрализирани уебсайтове, неподвластни на цензура със своите Web3 имена. За разработчиците, занимаващи се с различни блокчейн платформи, наличието на такива домейни би увеличило доверието в проекта пред широката общественост, особено в социални медии като Twitter.

Нарастващата популярност на блокчейн домейните сред частните лица привлече интереса и на влиятелни марки. Puma и Budweiser са придобили имена на домейни, което вероятно подсилва бъдещите проекти на компаниите в Web3 пространството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на златото са стабилни на фона на по-силния долар

Цената на златото (XAU/USD) привлече интереса на някои инвеститори по време на азиатската търговска сесия в сряда.

08.05.2024 13:30 2 мин. четене

Назначиха ръководител на Binance за Министър на дигиталното развитие

Скорошното назначаване на Жаслан Мадиев, генерален мениджър на подразделението на Binance в Казахстан, за министър на дигиталното развитие в страната има значителни последици, особено за Binance и крипто пазара в Казахстан.

08.05.2024 12:30 2 мин. четене

Банковият гигант UBS с първата си печалба след придобиването на Credit Suisse

UBS обяви нетна печалба в размер на $1.8 милиарда за периода януари-март, което е първата тримесечна печалба на банката, откакто придоби закъсалата Credit Suisse.

08.05.2024 11:30 1 мин. четене

Цената на петрола спада – напрежението в Близкия изток не утихва

Цените на петрола отбелязаха спад по време на азиатската търговия в сряда поради данни от индустрията, сочещи трайно нарастване на запасите в САЩ.

08.05.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.