НАЧАЛО Други

Кои сектори в крипто се представиха най-зле? – Arcane Research

01.01.2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кои сектори в крипто се представиха най-зле? – Arcane Research

Водещата фирма за проучвания на дигитални активи Arcane Research прави оценка на представянето на няколко крипто сектора след едногодишен мечи пазар.

В нов годишен преглед фирмата за разузнаване отбеляза, че секторът на метавселената е претърпял 89% спад тази година, след като е бил сред най-популярните през 2021 г.

Алтернативните протоколи от първи слой представляваха вторият най-зле представящ се сектор през 2022 г. Конкурентите на Етериум (ETH) претърпяха колективно 78% понижение. 

Това число се раздува до 85%, когато се изключи Binance Coin (BNB) – BNB е с около 52% спад за годината, което е далеч по-малко от другите.

Обратно, монетите за защита на личните данни претърпяха най-минималното понижение на цените през 2022 г., като регистрираха спад от 47%, според доклада. Arcane Research приписва по-лекото понижение на “устойчивата полезност” на алткойна Monero (XMR) с фокус върху неприкосновеността на личния живот при извършването на транзакции в тъмната мрежа. XMR, 26-ият по пазарна капитализация криптоактив, е спаднал само с около 35% през тази година.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Какво да очакваме от следващия бичи пазар?


Arcane Research прогнозира, че полезността и търсенето ще гарантират, че монетите за защита на личните данни ще продължат да бъдат по-малко засегнати от бичи и мечи ценови колебания, отколкото останалата част от криптопазара.

Фирмата за разузнаване също така смята, че борсовите токени ще се сблъскат с регулаторен контрол през следващата година след високопрофилната имплозия на FTX. Според Arcane Research някои борсови токени вероятно ще бъдат определени като ценни книжа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Основателят на Synthetix стартира децентрализирана борса

Създателят на Synthetix Кейн Уоруик обяви предстоящото стартиране на нова децентрализирана борса (DEX). След няколко отлагания DEX, наречена Infinex, ще заработи на 13 май.

02.05.2024 17:00 1 мин. четене

Федералният резерв остави лихвените проценти непроменени

Решението на ФЕД да запази предпазливата си позиция на фона на опасенията за инфлацията дава отражение на продължаващата несигурност по отношение на икономическите перспективи.

02.05.2024 16:30 1 мин. четене

Цените на петрола спадат – каква е причината?

Петролът леко се възстанови след резкия спад в сряда, предизвикан от значителното увеличение на запасите от суров петрол в САЩ, което засили опасенията за отслабване на търсенето.

02.05.2024 14:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия няма избор, освен да ползва китайския юан

Русия се намира в несигурно положение, опитвайки се да намери баланс между дедоларизацията и същевременното поддържане икономиката си.

02.05.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.