НАЧАЛО Други

Каролайн Елисън призна за част от извършените престъпления от Alameda и FTX

24.12.2022 22:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Каролайн Елисън призна за част от извършените престъпления от Alameda и FTX

Каролин Елисън заяви, че тя и Сам Банкман-Фрийд са подписали съществено подвеждащи финансови отчети за кредиторите на Alameda, знаейки, че това е незаконно.

Според информацията Каролайн Елисън, бивш главен изпълнителен директор на Alameda Research е споделила, че е знаела за неправомерната употреба на клиентските средства на FTX. Те са били предоставени за инвестиции на управляваната от нея компания, потвърди тя като част от споразумението ѝ за признаване на вина.

В публикуваните на 23 декември документи от заседанието в Южния окръг на Ню Йорк, Елисън също призна за финансовите връзки между FTX и Alameda, които са в центъра на делото на прокуратурата срещу бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд.

Според бившия главен изпълнителен директор на Alameda, компанията е имала достъп до кредитна линия чрез FTX от 2019 до 2022 г.

Тя заяви:

Разбрах, че ръководството на FTX е въвело специални настройки на акаунта на Alameda във FTX.com, които позволяват на компанията да поддържа отрицателни салда в различни фиатни валути и криптовалути.

 На практика това позволяваше на Alameda достъп до неограничена кредитна линия, без да се изисква предоставяне на обезпечение, без да се налага да плаща лихви по отрицателните салда и без да подлежи на маржин колове или на протоколите за ликвидация на FTX.com. 

Елисън добави:

Ако сметките на Alameda във FTX имаха значителни отрицателни салда в определена валута това означава, че компанията е заемала средства, които клиентите на FTX са депозирали на криптоборсата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Криптовалутите ще се покачат чувствително, ако това се случи – CoinBureau


Изявлението на Елисън включва твърдения, че Банкман-Фрийд и други ръководители на FTX са заемали средства от Alameda и са използвали средства на FTX, за да изплатят заеми на стойност няколко милиарда долара. 

Също така тя заяви, че както тя, така и Банкман-Фрийд са подписали “съществено подвеждащи финансови отчети” за кредиторите на управляваната от нея компания, знаейки, че това е незаконно. Освен това Елисън сподели, че съжалява за това, което е направила и че е знаела, че това е грешно.

Споразумението за признаване на вината на Елисън до голяма степен спестява на бившия главен изпълнителен директор на Alameda много от обвиненията, които понастоящем са повдигнати на Банкман-Фрийд. 

Тя все още може да бъде преследвана за криминални данъчни нарушения, но споразумението ѝ определи гаранция от $250,000 при условие, че предаде всички нейни документи за пътуване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.