НАЧАЛО Регулации

Американски сенатор предлага законопроект за стабилните монети

22.12.2022 18:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американски сенатор предлага законопроект за стабилните монети

Сенатор Пат Туми представи значителен законопроект, който ще създаде федерална рамка за стабилните монети.

Той има за цел да “насочи Конгреса” към бъдещо крипто регулиране и бе лансиран по-малко от две седмици преди републиканецът да се пенсионира.

“Предложих регулаторен модел, който няма да подкопае конкуренцията, като облагодетелства утвърдени участници”, заяви сенаторът в изявление.

Туми е републиканец в Банковата комисия на Сената и е смятан за влиятелна фигура по отношение на криптополитиката. Новият проект на законодателя от Пенсилвания се нарича “Закон за прозрачност на резервите на стабилните монети и единни безопасни транзакции от 2022 г.”.

Законопроектът ще създаде нов федерален лиценз за издателите на платежни стабилни монети. Идеята е да се позволи на получателите на новия лиценз да емитират платежни стабилни монети, заедно с депозитарните институции, базираните в щата предприятия за предаване на пари, недепозитарните доверителни дружества и националните доверителни банки.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 3 катализатора за следващия бичи пазар – Хонг Фанг


Предложението на Туми ще изисква от емитентите да подкрепят изцяло своите стабилни монети за разплащане с “висококачествени ликвидни активи”. Законопроектът ще въведе и нови, стандартизирани изисквания за публично оповестяване на информация за емитентите. 

Успоредно с предложението на Туми, законодателите от Камарата на представителите изготвиха свое собствено предложение за стабилните монети. Висши законодатели от Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите заявиха, че биха искали да придвижат законопроект за стабилните монети към приемане през следващата година.

Законопроектът TRUST ще дефинира ключови термини и ще изясни, че платежните стабилни монети не са ценни книжа, а емитентите не са инвестиционни дружества или инвестиционни консултанти. Законодателството включва и разпоредби за защита на личните данни, включително изяснението, че частните транзакции, които не включват финансова институция или посредник, не е необходимо да бъдат докладвани.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

На фона на нарастващия глобален регулаторен контрол върху сектора на криптовалутите, сенатор Синтия Лумис се очертава като остър критик на подхода на администрацията на Байдън.

03.05.2024 11:00 1 мин. четене

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

ЕС затяга регулациите за борба с прането на пари в сектора на криптовалутите

Европейският парламент наскоро одобри цялостен пакет от закони, насочени към укрепване на усилията на Европейския съюз за борба с прането на пари (AML) и финансирането на тероризма (CTF), със забележим акцент върху затягането на регулациите в сектора на криптовалутите.

30.04.2024 1:30 2 мин. четене

Основателят на Tron е скептичен за одобрението на спот Етериум ETF

Джъстин Сън, основателят на Tron, изрази скептицизъм по отношение на одобрението на спот Етериум ETF от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

30.04.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.