НАЧАЛО Други

Криптовалутите не могат да бъдат спрени – твърди американски сенатор

17.12.2022 12:45 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите не могат да бъдат спрени – твърди американски сенатор

На 14 декември 2022 г. американският сенатор Пат Туми сподели, че според него причината за срива на FTX не е крипто, а лошото поведение на криптоборсата.

Коментарите на Туми бяха направени по време на заседанието на Комисията по банково дело, жилищно настаняване и градски въпроси на Сената на САЩ, свързано с фалита на FTX.

Сенаторът заяви: 

FTX и криптовалутите не са едно и също нещо. FTX беше непрозрачна, централизирана и нечестна. Криптовалутите обикновено са с отворен код, децентрализирани и прозрачни. На тези, които смятат, че случилото се оправдава забраната на криптовалутите […] предлагам да помислят за няколко други исторически паралела. 

Финансовата криза от 2008 г. беше свързана с очевидна злоупотреба с продукти, свързани с ипотечни кредити. Решихме ли да забраним ипотеките? Разбира се, че не.

При FTX проблемът не е в инструментите, които са били използвани. Проблемът е в злоупотребата със средства на клиенти, лошото управление и вероятно незаконното поведение.

Той добави :

Някои от моите колеги предложиха по някакъв начин да спрем крипто, преди да приемем законодателството. Това е дълбоко погрешна, да не говорим за невъзможна идея. С изключение на въвеждането на драконови авторитарни политики, криптовалутите не могат да бъдат спрени.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Мрачна прогноза за пазара от Guggenheim Partners


На 15 декември 2022 г. по време на участие в предаването “Squawk Box” на CNBC Туми беше попитан дали FTX щеше да се срине, ако крипто секторът беше регулиран.

Туми смята, че: 

Начинът, по който мисля за това, е, че със сигурност все още е възможно да се извърши измама, дори ако имате, да речем, регулирана борса за ценни книжа. Това със сигурност би било много по-трудно, защото би имало много по-голяма прозрачност. 

Сенаторът също така смята, ако имаше добре дефиниран регулаторен режим, който да се прилага правилно в Съединените щати, бизнесът би се насочил именно натам. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крипто пазарът ще достигне $50 трилиона пазарна капитализация според експерт

Съоснователят и главен изпълнителен директор на Abra, Бил Бархидт предвижда през следващото десетилетие пазарната капитализация на дигиталните активи да достигне зашеметяващите $50 трилиона, което ще се дължи на един основен катализатор.

01.05.2024 20:30 2 мин. четене

NFT колекцията Azuki доминира пазара във вторник с най-много продажби

Azuki, базирана на Етериум колекция, доминира в класацията за продажби на незаменяеми токени (NFT) във вторник, като събра впечатляващите $1.13 милиона.

01.05.2024 19:30 2 мин. четене

Цената на петрола падна под $85, в очакване на заседанието на Федералния резерв

Цените на петрола продължиха да се понижават, като последните данни от индустрията сочат нарастване на запасите от суров петрол в САЩ преди предстоящото политическо решение на Федералния резерв.

01.05.2024 17:00 2 мин. четене

Еврозоната излиза от рецесията, а “големите четири” икономики надминават прогнозите

Еврозоната излезе от малката си техническа рецесия, след като през първите три месеца на 2024 г. икономиките от “голямата четворка” постигнаха по-добри от очакваните резултати.

01.05.2024 16:15 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.