НАЧАЛО Алткойни

Мечият пазар удари тежко Dogecoin милионерите

14.12.2022 21:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мечият пазар удари тежко Dogecoin милионерите

Dogecoin (DOGE) е сред криптовалутите, които превърнаха обикновенни инвеститори в милионери след покачването на стойността и популярността на актива през 2021 г. 

По последни данни обаче броят на Dogecoin милионерите е 710 към 14 декември тази година. При детайлен поглед на данните те показват, че 632 адреса имат притежания от криптовалутата на стойност поне $1 милион, а 78 от тях – на стойност поне $10 милиона. 

Като цяло броят на притежателите милионери напоследък е намалял, тъй като цената на DOGE се понижи поради фактори като срива на FTX.

Дaнни от 1 ноември показват, че Dogecoin милионерите по онова време са били 1047, което представлява спад от 337 адреса (около 32%) за около шест седмици.

Анализ на цената на DOGE

Междувременно цената на актива продължава да се търгува в червената зона. Към момента на писане на статията DOGE се търгува на около $0.09, а на седмичната графика цената на криптовалутата е спаднала с около 15%. 

В същото време криптовалутата регистрира засилен натиск на продажби като към 14 декември активът е загубил около $1 милиард пазарна капитализация в рамките на 48 часа. 

Междувременно техническият анализ на DOGE остава мечи, като обобщението клони към “продажба” с 10 сигнала, пълзящите средни сочат същото с 8 сигнала на еднодневните метрики, а осцилаторите показват “неутрално” при 8.

Dogecoin и новините около сделката за Twitter

Неотдавнашният ръст на Dogecoin милионерите се случи, след като активът се възползва от новините около придобиването на Twitter от Илон Мъск. Около сделката се появиха спекулации, че DOGE може да бъде интегриран като опция за плащане в платформата на социалната медия. 

Като цяло общността на Dogecoin остава оптимистично настроена за перспективите на актива, прогнозирайки, че токенът ще се търгува на цена от $0.098 на 31 декември при близо 1,500 гласували.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на криптовалута се срина с над 40% след пускането ѝ на пазара

Цената на криптовалутата Safe (SAFE) се срина с 42%, като спадна от $3.26 в деня на отключването до $1.85 на 30 април.

30.04.2024 21:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят огромни количествa Shiba Inu и Pepe – какво означава това

В един интересен обрат на събитията, на фона на възстановяването на по-широкия крипто пазар, монетите Shiba Inu и Pepe заеха централно място.

30.04.2024 20:30 1 мин. четене

Крипто кит купи Dogecoin за над $30 милиона от Robinhood – какво следва за цената на DOGE?

Цената на Dogecoin отбеляза сериозна динамика днес, задвижвана от сделки с китове в сектора на меме криптовалутите.

30.04.2024 17:30 2 мин. четене

Лидерската на позиция на Tether (USDT) на пазара на стабилни монети може да е застрашена според VISA

Visa информира, че стабилната монета USDC на Circle е заела водещо място по обем на транзакциите тази година, изпреварвайки пазарния лидер Tether (USDT), според данни, събрани от банковия гигант.

30.04.2024 16:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.