НАЧАЛО Биткойн

Пазарът на криптовалути го очаква тежка седмица

12.12.2022 23:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарът на криптовалути го очаква тежка седмица

Някои очакват повишаването на лихвените проценти да се забави, докато централните банки продължават да се борят с инфлационната заплаха.

В отговор на това криптовалутите вероятно ще останат волатилни, подобно на рисковите активи на други пазари.

В докладите се подчертава, че тази седмица САЩ ще публикуват данните си за инфлацията през ноември, които ще са ключови за решението на Федералния резерв за монетарната политика до края на 2023 г.

“Супер седмицата на централните банки” оказва натиск върху криптопазара

Федералният комитет по операциите на открития пазар на САЩ (FOMC) обяви решението си да повиши лихвените проценти на 14 декември. Има 75% вероятност повишението да е с 50 базисни пункта. В същото време централните банки на Европа и Великобритания също ще публикуват решенията си за лихвените проценти през седмицата.

Днес пазарната капитализация на световните криптовалути спадна до $877 милиарда, според данни от CoinMarketCap. Към момента на публикуване Биткойн се търгува малко под нивото от $17,000, а Етериум под $1,300.

Всички водещи криптовалути по пазарна капитализация бяха на червено след откриването на новата седмица.

Как ще се представи Биткойн в режим на ниска инфлация?

На световните пазари курсовете на златото се понижиха на фона на предстоящото политическо решение. Тъй като златото се счита за хедж срещу инфлацията, понижаването на инфлационните нива сваля цената на жълтия метал. Често определян като “дигиталното злато”, Биткойн също се очаква да остане силно волатилен при прехода.

Старши стратегът на Bloomberg Майк МакГлоун наскоро написа в Twitter, че BTC се превръща във високоволатилната версия на златото. Това означава, че Биткойн може да надмине златото по време на пазарни спадове.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн през 2024: Какво да очакват инвеститорите?


А с навлизането на рецесионните настроения през 2023 г. Макглоун очаква златото да се превърне в много добре представящ се актив.

Към момента на публикуване индексът на страха и алчността на Биткойн сочи към “страх” на пазара.

Индексът на страха и алчността при Биткойн е инструмент, който използва данни от различни източници, за да измери нивото на страх или алчност на пазара на BTC. Той се основава на фактори като волатилност, пазарни тенденции и обем, и е предназначен да помогне на инвеститорите да вземат по-информирани решения за това кога да купуват или продават флагманската криптовалута.

Индексът работи със скала от 0 до 100, като 0 е най-силния страх, а 100 е най-високото ниво на алчност. Отчет от 50 се счита за неутрален. Важно е да се отбележи, че индексът на страха и алчността не предсказва бъдещи пазарни движения и трябва да се използва само като общо мерител на настроения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Стотици милиони напускат инвестиционните продукти в Биткойн и Етериум – ето към кои алткойни се насочват

CoinShares, мениджър на дигитални активи, съобщи, че институционалните инвестиции в крипто продукти са били изправени пред капиталов отлив за трета поредна седмица.

30.04.2024 23:30 2 мин. четене

Биткойн наближава критичен момент, мечите нагласи утихват

Известният ончейн анализатор Уили Ву смята, че Биткойн (BTC) се приближава към ключов момент, тъй като наблюдава отслабване на мечите настроения.

30.04.2024 23:00 2 мин. четене

MicroStrategy на Майкъл Сейлър купиха Биткойн за още $7.8 милиона

MicroStrategy, ръководена от Майкъл Сейлър, представи нови данни за своите Биткойн авоари заедно с отчета си за приходите за първото тримесечие на 2024 г. в понеделник.

30.04.2024 22:30 2 мин. четене

Цената на криптовалута се срина с над 40% след пускането ѝ на пазара

Цената на криптовалутата Safe (SAFE) се срина с 42%, като спадна от $3.26 в деня на отключването до $1.85 на 30 април.

30.04.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.