НАЧАЛО Регулации

Хонконг оформя регулаторна рамка за доставчиците на крипто услуги

08.12.2022 18:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хонконг оформя регулаторна рамка за доставчиците на крипто услуги

Законодателният съвет на Хонконг прие ново изменение на своята система за борба с прането на пари и финансирането на тероризма, което включва доставчиците на услуги за дигитални активи.

Хонконг работи активно за създаването на добре обмислена регулаторна рамка за зараждащия се криптопазар.

Стъпки към по-регулиран пазар

През октомври правителството на Хонконг публикува политика, в която се предлага регулаторна рамка и насоки, основани на риска, под заглавието “Декларация за политиката относно развитието на дигиталните активи”.

Освен това правителството предложи редица пилотни проекти за оценка и усъвършенстване на технологиите, намиращи се в основата на дигиталните активи.

С новото законодателство ще бъде установен нов лицензионен режим за доставчиците на услуги за криптовалути, който ще влезе в сила от 1 юни 2023 г. Новото изменение ще подчини доставчиците на услуги за обмен на криптоактиви на същото законодателство, което следват традиционните финансови институции.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Въпреки забраната, Китай още е движеща сила в пространството


Това означава, че криптоборси, които искат да открият компания в Хонконг, ще трябва да приемат строги мерки за борба с прането на пари и закони за защита на инвеститорите, преди да получат лиценз за дейност.

След срива на криптоборсата FTX регулаторите от цял свят се сблъскаха с обществения гняв заради неуспеха си да защитят инвеститорите на дребно.

Налице е все по-голямо искане за поставяне на криптоборсите и доставчиците на услуги под действието на закона и подлагането им на строги изисквания за борба с прането на пари и защита на инвеститорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Компания за крипто опции получи първоначално одобрение за опериране в Абу Даби

QCP Capital, ключов играч в търговията с крипто опции, получи първоначално одобрение за установяване на операции в Абу Даби, сигнализирайки за по-нататъшно разширяване на крипто фирмите в Близкия изток.

08.05.2024 5:00 1 мин. четене

Австралийския SEC изисква от крипто борсите да предадат информация за всички техни клиенти

Съобщенията сочат, че Австралийската данъчна служба (ATO) е поискала лични данни и подробности за транзакциите от крипто борсите за до 1.2 милиона сметки.

07.05.2024 19:30 1 мин. четене

SEC отново отложи решението за одобрение на спот Етериум ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) за пореден път забави вземането на решение относно създаването на спот Етериум ETF от страна на Invesco Galaxy, като отложи крайния срок до 5 юли 2024 г.

07.05.2024 14:00 1 мин. четене

Ценни книжа ли са Етериум и XRP? Ето какво мисли директора на Ripple

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е в постоянен конфликт с крипто индустрията, особено по отношение на класификацията на определени криптовалути.

05.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.