НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Въпреки забраната, Китай още е движеща сила в пространството

декември 8, 2022 13:55 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Въпреки забраната, Китай още е движеща сила в пространството

Въпреки че Китай започна да ограничава използването на криптовалути, най-вече на Биткойн (BTC), още през 2013 г., оттогава страната неволно придоби и запази статута на тих крипто кит.

На 5 декември 2013 г. китайските власти забраниха на банките в страната да използват BTC като валута. Посочените причини бяха да се защити статутът на юана като законова валута, да се предотвратят рисковете от пране на пари и да се защити финансовата стабилност.

Крипто дейностите продължават въпреки забраните

Борбата срещу криптовалутите продължава, като кулминацията ѝ беше в средата на 2021 г., когато в цялата държава беше въведена забрана на всички услуги, свързани с криптовалути. Това обаче не успя да попречи на Китай да се нареди сред десетте водещи държави по отношение на приемането им.

В същото време дейностите по Биткойн добив в страната продължиха. Те бяха прекъснати за кратко след въвеждането на забраната, но според данни към 7 декември тази година те наброяват 76 достижими BTC възела.

Девет години след първоначалната забрана на Биткойн, Китай притежава изключително много от криптовалутата. Ако ръководството на страната реши, би могло да разклати крипто пазарите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Това вече не е крипто зима, това е касапница – блокчейн предприемач


След като конфискува голямо количество крипто от схемата Plus Token през 2019 г., китайската народна република сега притежава 194,000 BTC и 833,000 Етериум (ETH).

Според данни извлечени на 7 декември около 9 години след въвеждането на забраната Китай притежава повече Биткойн от компании като MicroStrategy, Voyager, Coinbase и Tesla, Inc.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Riot Platforms са добили 12% повече BTC през януари спрямо предходния месец

Майнинг компанията Riot Platforms е произвела 740 BTC през януари, което е с 12.3% повече спрямо декември 2022 г. и с 62% повече спрямо предходната година, съобщиха от компанията в понеделник.

февруари 7, 2023 11:14 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър сподели предупреждение за цената

Ветеранът крипто трейдър Тоун Вейс твърди, че Биткойн (BTC) сега се бори да поддържа възхода си.

февруари 7, 2023 8:06 2 мин. четене

Биткойн: Предстои голям обрат, твърди анализатор

Крипто анализатор сподели оптимистично мнение за Биткойн (BTC), заявявайки, че активът може да се подготвя за значителни печалби.

февруари 6, 2023 12:25 2 мин. четене

Биткойн: Турбуленциите на пазара ще действат в полза на актива, твърди М. Сейлър

Основателят на MicroStrategy Майкъл Сейлър каза, че крипто скандалите и фалитите през 2022 г. ще бъдат от полза за Биткойн в дългосрочен план.

февруари 6, 2023 7:02 3 мин. четене