НАЧАЛО Други

Този крипто фонд бележи само печалби на фона на мечия пазар

06.12.2022 8:38 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Този крипто фонд бележи само печалби на фона на мечия пазар

По-голямата част от фондовете, базирани на криптовалути, отбелязват спад през тази година, но не всички. Хедж фондът, който се занимава с арбитражна търговия, всъщност се е представил добре през 2022 г.

Заплахите за криптосектора през 2022 г. оказаха допълнителен натиск върху и без това понижените цени на активите и фондовете. Една компания обаче изглежда е пречупила тенденцията със своите крипто хедж фондове.

Pythagoras Investment Management има два фонда, които реализираха печалби през година, в която повечето други бяха на загуба.

По данни на Bloomberg пазарно неутралният фонд на фирмата и Pythagoras Token Fund са спечелили около 8% за годината.

Арбитражната търговия печели

Пазарно неутралният фонд няма пряка експозиция към цените на дигиталните активи, откъдето идва и неговото представяне. Освен това криптопазарите са се понижили с 61.5% от началото на тази година.

Фондът се занимава с арбитражна търговия, която включва закупуване на едни и същи токени на различни места на различни цени. Той реализира печалба от разликата между тези цени за един и същ актив, като купува на ниски цени и продава на високи.

Главният изпълнителен директор на Pythagoras Мичъл Донг заяви, че фондът постига по-добри резултати при мечи пазари, като добави:

Нашите фондове с абсолютна възвръщаемост са положителни, независимо дали пазарът е нагоре или надолу – дали е бичи пазар, мечи пазар, ние ще имаме положителна възвръщаемост.

Другият фонд следва индикатори за тренда и тази година шортва криптопазарите.

Освен това Pythagoras всъщност се е справил добре след краха на FTX. Неговият арбитражен фонд имаше 10% експозиция към борсата преди срива. Компанията е получила обратно около 7% от средствата си, които е използвала за шорт на FTT, родния токен на борсата.

Донг допълни, че фондовете работят на базата на психологията на търговците на дребно, които се придържат към краткосрочните тенденции.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути


Pythagoras стартира през 2014 г. и според Донг се стреми към по-малка и по-стабилна възвръщаемост от класа активи. “Искам стабилна възвръщаемост от 1-2% на месец, без губещи месеци. Това е целта“, казва той, добавяйки, че криптовалутите са бързо променящ се пазар:

В крипто всеки ден е драма, а всяка седмица е приключение. На всяко тримесечие има промяна на парадигмата, а всяка година е десетилетие в традиционните финанси.

Основни криптофондове се понижават

Най-големият криптофонд в света, GBTC на Grayscale, се срина тази година заедно с базовия си актив.

От началото на 2022 г. GBTC е загубил 74% и към момента на писане на статията се търгува на цена от $8.98 за дял. Освен това премията на Grayscale е на рекордно ниско ниво от -42.34%, според Ycharts. Метриката представлява премията на фонда или отстъпката в този случай в сравнение с цените на BTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Икономиката на Тайван в подем и AI може да е причината

През първите месеци на 2024 г. икономическият пейзаж на Тайван отбеляза забележително съживяване, с поразителен темп на растеж от 6.51%, отбелязвайки най-значителния му подем от три години.

02.05.2024 2:00 2 мин. четене

Инфлацията трябва да спадне, за да може Федералния резерв на САЩ да намали лихвените проценти

Представителите на Федералния резерв предприеха по-предпазлива позиция по отношение на потенциалното намаляване на лихвените проценти през тази година след три последователни доклада за по-висока от очакваната инфлация.

01.05.2024 22:00 2 мин. четене

Крипто пазарът ще достигне $50 трилиона пазарна капитализация според експерт

Съоснователят и главен изпълнителен директор на Abra, Бил Бархидт предвижда през следващото десетилетие пазарната капитализация на дигиталните активи да достигне зашеметяващите $50 трилиона, което ще се дължи на един основен катализатор.

01.05.2024 20:30 2 мин. четене

NFT колекцията Azuki доминира пазара във вторник с най-много продажби

Azuki, базирана на Етериум колекция, доминира в класацията за продажби на незаменяеми токени (NFT) във вторник, като събра впечатляващите $1.13 милиона.

01.05.2024 19:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.