НАЧАЛО Други

Този крипто фонд бележи само печалби на фона на мечия пазар

декември 6, 2022 8:38 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Този крипто фонд бележи само печалби на фона на мечия пазар

По-голямата част от фондовете, базирани на криптовалути, отбелязват спад през тази година, но не всички. Хедж фондът, който се занимава с арбитражна търговия, всъщност се е представил добре през 2022 г.

Заплахите за криптосектора през 2022 г. оказаха допълнителен натиск върху и без това понижените цени на активите и фондовете. Една компания обаче изглежда е пречупила тенденцията със своите крипто хедж фондове.

Pythagoras Investment Management има два фонда, които реализираха печалби през година, в която повечето други бяха на загуба.

По данни на Bloomberg пазарно неутралният фонд на фирмата и Pythagoras Token Fund са спечелили около 8% за годината.

Арбитражната търговия печели

Пазарно неутралният фонд няма пряка експозиция към цените на дигиталните активи, откъдето идва и неговото представяне. Освен това криптопазарите са се понижили с 61.5% от началото на тази година.

Фондът се занимава с арбитражна търговия, която включва закупуване на едни и същи токени на различни места на различни цени. Той реализира печалба от разликата между тези цени за един и същ актив, като купува на ниски цени и продава на високи.

Главният изпълнителен директор на Pythagoras Мичъл Донг заяви, че фондът постига по-добри резултати при мечи пазари, като добави:

Нашите фондове с абсолютна възвръщаемост са положителни, независимо дали пазарът е нагоре или надолу – дали е бичи пазар, мечи пазар, ние ще имаме положителна възвръщаемост.

Другият фонд следва индикатори за тренда и тази година шортва криптопазарите.

Освен това Pythagoras всъщност се е справил добре след краха на FTX. Неговият арбитражен фонд имаше 10% експозиция към борсата преди срива. Компанията е получила обратно около 7% от средствата си, които е използвала за шорт на FTT, родния токен на борсата.

Донг допълни, че фондовете работят на базата на психологията на търговците на дребно, които се придържат към краткосрочните тенденции.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути


Pythagoras стартира през 2014 г. и според Донг се стреми към по-малка и по-стабилна възвръщаемост от класа активи. „Искам стабилна възвръщаемост от 1-2% на месец, без губещи месеци. Това е целта„, казва той, добавяйки, че криптовалутите са бързо променящ се пазар:

В крипто всеки ден е драма, а всяка седмица е приключение. На всяко тримесечие има промяна на парадигмата, а всяка година е десетилетие в традиционните финанси.

Основни криптофондове се понижават

Най-големият криптофонд в света, GBTC на Grayscale, се срина тази година заедно с базовия си актив.

От началото на 2022 г. GBTC е загубил 74% и към момента на писане на статията се търгува на цена от $8.98 за дял. Освен това премията на Grayscale е на рекордно ниско ниво от -42.34%, според Ycharts. Метриката представлява премията на фонда или отстъпката в този случай в сравнение с цените на BTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене