НАЧАЛО Блокчейн

Етериум: Най-голямата банка в Русия интегрира блокчейн

02.12.2022 20:32 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: Най-голямата банка в Русия интегрира блокчейн

Сбербанк, най-голямата банка в Русия обяви, че нейната блокчейн платформа ще бъде съвместима с Етериум (ETH).

Според информацията, платформата на Сбербанк ще бъде технологично съвместима с най-голямата децентрализирана финансова екосистема в света – Етериум, което означава, че разработчиците ще могат свободно да прехвърлят смарт договори и проекти между блокчейн мрежата на ETH и банката.

Потребителите и разработчиците ще могат да създават свои собствени токени и смарт договори. Също така блокчейн платформата на банката ще се интегрира и с портфейла MetaMask. Освен това интеграцията със системите на банката ще позволи плащанията в смарт договори да се извършват в рубли.

Александър Нам шефът на Blockchain Laboratory към Сбербанк заяви: 

Blockchain Laboratory на Сбербанк работи в тясно сътрудничество с външни разработчици и партньорски компании и се радвам, че нашата общност ще може да създава DeFi приложения върху инфраструктурата на Сбер.

Също така той изрази оптимизъм, че предвид бързото развитие на Web3, платформите, поддържащи различни блокчейн протоколи, ще бъдат все по-търсени.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) напуска борсите – какво означава това?


Русия и блокчейн технологията

През декември миналата година Сбер стартира първия руски блокчейн ETF. Освен това в началото на 2021 г. банката е подала заявление до Руската централна банка за разрешение да пусне своя собствена стабилна монета “Sbercoin”.

Разрешението беше дадено от централната банка през пролетта на 2022 г., след което през юни Сбер осъществи първата си транзакция със своята дигитална валута.

Всичко това се случва само дни след като президента на Русия, Владимир Путин изрази подкрепата си за международна платежна система, базирана на блокчейн.

На конференция, организирана от Сбер, Путин заяви, че новата система трябва да бъде независима от банките и намесата на трети страни. Според него тази нова система трябва да се основава на дигитална валута и блокчейн технология.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Base е най-доброто решение от втори слой според директора на Coinbase

По време на разговора на 2 май 2024 г. за печалбите на Coinbase за първото тримесечие, главният изпълнителен директор Брайън Армстронг обяви, че Base се очертава като водещото решение от втори слой по обем на транзакциите.

06.05.2024 1:00 2 мин. четене

Vodafone иска да вгради крипто портфейли в SIM картите си

Vodafone, водещ доставчик на телекомуникационни услуги в Обединеното кралство, активно проучва възможностите за интегриране на блокчейн технологията в своите услуги.

05.05.2024 10:30 2 мин. четене

Shiba Inu: Хард форкът на Shibarium е завършен успешно

Shiba Inu (SHIB) официално завърши дългоочакваният си хард форк Shibarium, както бе обявено чрез актуализация в X (Twitter).

04.05.2024 13:30 1 мин. четене

DogeChain спира работа – потребителите трябва да изтеглят своите средства до юни

DogeChain, основна платформа в екосистемата на Dogecoin, обяви предстоящото си закриване, насрочено за 1 юни 2024 г.

04.05.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.