НАЧАЛО Други

Как “Вълкът от Уолстрийт” е загубил $300К в криптовалути

30.11.2022 8:21 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как “Вълкът от Уолстрийт” е загубил $300К в криптовалути

Джордан Белфорт, бившият брокер, известен като "Вълкът от Уолстрийт", твърди, че е загубил криптовалути на стойност над $300,000 при хакерска атака миналата година и че оттогава е преместил всичките си активи от борсите в студено съхранение.

Миналата седмица Белфорт се включи в Yahoo Finance Live, за да обсъди, наред с други неща, последиците от срива на FTX и разпродажбата на криптопазара.

Запитан за това доколко самият той се доверява на криптоборсите в този момент, като се има предвид, че има “кожа в играта”, Белфорт каза, че не се.

Така че всъщност ме хакнаха. Миналата година загубих повече от $300,000 от [крипто портфейла] MetaMask.

Той не уточни как е бил хакнат, кога точно, колко криптовалути са били взети и дали е имало (или има) някакво разследване по въпроса.

При това Белфорт твърди, че вече не разполага с никакви активи на борсите, като заяви:

Нямам никакви мои пари в криптовалути на борси. Всичко се намира […] в портфейл за студено съхранение, така да се каже, в [крипто портфейла] Ledger.

Той изрази мнение, че това е “много, много трудна индустрия в момента”, защото е “буквално като Дивия Запад”.

Причината – както и решението – се свежда до регулирането, твърди Белфорт.

[Индустрията] отчаяно се нуждае от регулация, отчаяно се нуждае от SEC [Американската комисия по ценни книжа и фондови борси] или от някакъв орган, който да се намеси тук и да въведе поне някакъв ред в хаоса. Дори и да го направят, пак ще има измами. Такива винаги има на всеки пазар.

Запитан какво според него е необходимо, за да може индустрията да си възвърне доверието и да ограничи измамите, Белфорт предложи огромното мнозинство от криптовалутите, около 99.99% от тях, да бъдат регулирани като ценни книжа.

Биткойн, не вярвам, че е ценна книга. Биткойн наистина е стока или имущество, както искате го наречете. Той е децентрализиран, така че смятам, че това е нещо съвсем различно, Етериум също“, заяви той.

По-нататък той каза, че може би има и други криптовалути, които също не са ценни книжа, но той притежава единствено тези двете.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Икономиката е в най-големия балон в историята – Р. Кийосаки


Белфорт добави, че има някои по-дребни инвестиции в активи, които не продава, за чисто спекулативни цели.

“FTX не е борса”

През по-голямата част от интервюто бившият борсов посредник обсъждаше имплозията на FTX и проблемите, които тя е предизвикала.

Светът на криптовалутите има странен начин да поставя етикети и да дава определения на неща, които не са такива. Например FTX, според мен, не е борса. Това е […] брокерска фирма, която се занимава със собствен клиринг.

Според Белфорт това, което компанията е направила, е било измама, заявявайки:

Това беше брокерска фирма, в която се смесваха средства, те вземаха парите и ги харчеха за разточителни разходи. Но също така загубиха много пари, просто като лоши търговци.

Единственото нещо, което би шокирало “вълка” по негови думи е ако Coinbase обяви фалит.

От друга страна, офшорните компании не се отчитат пред регулаторните органи на САЩ и “няма как да знаем какво всъщност правят”.

Освен това съществува въпросът за зарази и нерегулирани компании, които обменят средства помежду си, предположи Белфорт, като заключи, че:

[В]сички те инвестират един в друг и вземат заеми един от друг и използват ливъридж. Предполагам, че това е къщичка от карти. Те издават свои собствени токени и един човек купува друг. Това е лудост, нали?

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крипто майнингът в Иран може да е заплаха за националната сигурност на САЩ

Сенаторите Елизабет Уорън и Ангъс Кинг наскоро изразиха загриженост относно потенциалната злоупотреба с добива на криптовалути от страна на иранското правителство.

04.05.2024 10:00 2 мин. четене

Крипто пазарите са на ръба – предупреждение от JPMorgan

Анализаторите на JPMorgan хвърлиха сянка на несигурност върху бъдещето на криптовалутите, въпреки бързия им растеж и по-широкото им приемане.

04.05.2024 9:00 2 мин. четене

БРИКС: САЩ е в рецесия и нещата тепърва ще се влошават

Икономическият пейзаж претърпява забележителна промяна, тъй като алиансът БРИКС придобива известност, докато Съединените щати се борят с икономически предизвикателства.

04.05.2024 8:00 2 мин. четене

DogeChain спира работа – потребителите трябва да изтеглят своите средства до юни

DogeChain, основна платформа в екосистемата на Dogecoin, обяви предстоящото си закриване, насрочено за 1 юни 2024 г.

04.05.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.