НАЧАЛО Крипто Крими

Корейските власти са иззели над $100 милиона от съоснователя на Terra (LUNA)

21.11.2022 9:19 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Корейските власти са иззели над $100 милиона от съоснователя на Terra (LUNA)

След проведено разследване южнокорейските власти са конфискували над $100 милиона от съоснователят на фалиралия емитент на стабилни монети Terra (LUNA).

Според нов доклад на YTN Korea съдът е замразил средствата на Шин Хюн-Сон по искане на прокуратурата.

Хюн-сон е обвинен в предварителната продажба на токени LUNA на неосведомени клиенти преди фалита на фирмата, след което веднага е реализирал печалбата. Кореецът е и генерален мениджър на платформата за плащания Chai Corporation.

Според доклада Хюн-сон не само е заподозрян в получаване на незаконни печалби от продажбата на LUNA, но е обвинен и в изтичане на информация за клиентите на Chai към Terra.

След сривът на Terra през май по-рано тази година UST, алгоритмичната стабилна монета на мрежата, загуби фиксацията си към щатския долар, заличавайки милиарди долари от пазара на криптовалути. Оттогава съоснователят и бивш главен изпълнителен директор До Куон е изправен пред множество разследвания от страна на властите.

През септември Интерпол издаде червена бюлетина за До Куон, призовавайки правоприлагащите органи да го арестуват, ако бъде забелязан – ход, който според Куон има силно политически характер.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Кога инвеститорите ще могат да отключат заложените си токени?


Въпреки че Куон не се е предал, той пое отговорност за падението на Terra и UST, като заяви в интервю миналия месец, че това е само и единствено негова вина.

Каквито и проблеми да е имало в дизайна на Terra, нейната слабост [при реагирането] на жестокостта на пазарите, това е само моя отговорност.

Така че за общността, която се включи в екосистемата на Terra, използваше нейните приложения, изпращаше токени в много протоколи, за падението на компаниите, които избраха да строят върху Terra, за стотиците хиляди, ако не и милиони, които използваха валутата на Terra [и] екосистемата на Terra, която цялата беше изградена върху стабилността на [TerraUSD], аз поемам тази отговорност изцяло и това не е лесно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Индийските власти конфискуваха $10 милиона от измамна платформа с помощта на Binance

Индийска правоприлагаща агенция, конфискува $10.5 милиона от приложението за онлайн измами E-Nuggets, със съдействието на крипто борси като Binance, ZebPay и WazirX.

03.05.2024 9:30 1 мин. четене

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

САЩ започна федерално разследване срещу Block на Джак Дорси

Федерални прокурори разследват Block, компанията за финансови технологии, основана от Джак Дорси, на фона на твърдения, че нейните услуги, включително Square и Cash App, са били използвани за улесняване на транзакции за терористични групи.

03.05.2024 2:00 2 мин. четене

ФБР разкри мащабна инвестиционна схема, свързана с криптовалути

ФБР, в сътрудничество със съд в Ню Йорк, арестува местен жител, Идин Далпур, по обвинения, свързани със сложна Понци схема.

03.05.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.