НАЧАЛО Други

Илон Мъск с остри коментари за директора на FTX

14.11.2022 16:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск с остри коментари за директора на FTX

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск коментира кризата на криптоборсата FTX и нейния основател Сам Банкман-Фрийд. 

Милиардерът сподели впечатлението си от Банкман-Фрийд, който е в центъра на предполагаемото присвояване на средства на клиенти.

Според съобщенията в Twitter пространството (Twitter space) Мъск е казал на над 60,000 слушатели, че първоначално не е бил чувал за Банкман-Фрийд, но когато е имал възможност да говори с него, нещо не му се е сторило наред.

Взаимодействието на Мъск с Банкман-Фрийд се е съсредоточило върху сделката за придобиване на Twitter, към която основателят на FTX е проявил интерес. 

Ако трябва да бъда честен, никога не бях чувал за него. […] Но след това един тон хора, които ми казаха, [че] той разполага с огромни суми пари, които иска да инвестира в сделката за Twitter. 

И аз говорих с него около половин час. Знам, че [нещо ми се стори като да не е наред]. Като че ли той е [позьор] – това беше впечатлението ми.

На 11 ноември в Twitter Илон Мъск добави, че въпреки похвалите на основните играчи в индустрията за Банкман-Фрийд, той остава скептичен по отношение на потенциала му да се справи със сделката. 

Тогава си казах, че всички, включително големите инвестиционни банки, говореха за него, сякаш ходи по вода и има зилион долара. И това не беше моето впечатление. 

[…] Нещо не е наред, а той няма капитал и не може да се справи. Това беше моята прогноза.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстоят още 40-50% спад за алткойните, твърди анализатор


Предвид заплахата от по-нататъшна корекция Мъск подчерта, че крипто пространството ще остане, но призова инвеститорите да съхраняват активите си в студено хранилище, а не на борси. 

Мисля, че вероятно има бъдеще за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и DOGE. Не мога да говоря за останалите. Но ако имате един от тези трите [актива] в студен портфейл и извън борса, мисля, че всичко ще бъде наред.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Колапсът на долара може да доведе до създаване на нова алтернатива

Алексей Можин, представител на Русия в Международния валутен фонд, предположи, че групата нации от БРИКС може да обмисли въвеждането на алтернативна валута, ако доларът и международната парична система се сринат.

06.05.2024 7:00 2 мин. четене

Колко пари има Бил Гейтс в акциите на Microsoft?

Бил Гейтс постигна известност и натрупа значителното си богатство чрез ролята си на съосновател и бивш главен изпълнителен директор на Microsoft.

06.05.2024 6:30 2 мин. четене

Русия предполагаемо използва софтуера на Kaspersky във войната срещу Украйна

Доброволна група за събиране на разузнавателна информация, наречена InformNapalm, твърди, че AI софтуер, разработен от руската фирма за киберсигурност Kaspersky, е бил интегриран в руски дронове, използвани в конфликта с Украйна.

06.05.2024 5:00 2 мин. четене

Целта от 2% инфлация е критична за стабилизиране на американската икономика

Президентът на Федералния резерв на Ню Йорк Джон Уилямс подчерта значението на целта на централната банка на САЩ за инфлация от 2% за поддържане на ценовата стабилност и насърчаване на икономическия просперитет по време на скорошна конференция.

06.05.2024 4:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.