НАЧАЛО Блокчейн

Google Cloud става валидатор в мрежата на Solana

06.11.2022 10:33 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Google Cloud става валидатор в мрежата на Solana

Google Cloud обяви новаторско партньорство със Solana. Един от най-големите доставчици на облачни услуги в света ще стане неразделна част от мрежата на Solana и ще включи блокчейна в своя широк набор от продукти и услуги.

Компанията заяви, че ще управлява валидатор за производство на блокове на Solana, който ще ѝ позволи да участва в мрежата и да я валидира.

Освен че ще стане валидатор, Google Cloud също така работи със Solana, за да въведе своя Blockchain Node Engine в екосистемата на Solana. Blockchain Node Engine е напълно управлявана услуга на Google Cloud за хостинг на нодове, която намалява необходимостта от сложни операции. Тази услуга за хостинг преди това беше фокусирана единствено върху Етериум и неговата процъфтяваща екосистема от разработчици.

Добавянето на Solana към Blockchain Node Engine ще намали драстично времето, необходимо за управление на нод на Solana, и ще го направи достъпен за повече потребители.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 5 алткойна за ноември 2022 г.


Компанията също така отбеляза, че в момента работи по индексирането на данните от мрежата Solana и въвеждането им в BigQuery. Хранилището за данни на Google Cloud дава възможност за бързи и ефективни справки в огромната база данни на блокчейна Solana като се използва изчислителната мощ на огромната инфраструктура на Google.

Цената на Solana (SOL) скочи с над 13% след новината като към момента на публикуване актива се търгува на малко под $36.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Важно съобщение от крипто проекта Ethernity за бъдещето на блокчейна

Разработчиците на алткойн, също регистриран в Binance, разкриха плановете си да създадат нова верига от втори слой на Етериум.

09.05.2024 1:00 1 мин. четене

CBDC: Централните банки трябва да се насочат към дигитални активи

Президентът на Bundesbank и член на ЕЦБ подчерта критичната необходимост централните банки да преоценят своите оперативни модели и бързо да приемат CBDC.

08.05.2024 10:30 2 мин. четене

Германска банка влиза на крипто пазара с нови блокчейн облигации

Германската държавна банка за развитие Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) е готова да издаде първата си дигитална облигация, базирана на блокчейн, с което бележи значителна стъпка в интегрирането на крипто технологиите във финансовия пейзаж.

07.05.2024 20:00 2 мин. четене

Хард форкът на Shibarium беше успешен – има ли реален ефект?

След хард форка на Shibarium на 2 май се забелязаха значителни промени в активността на транзакциите в мрежата.

07.05.2024 12:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.