НАЧАЛО Други

Фед прави грешка с лихвените проценти – Кати Ууд

13.10.2022 11:32 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фед прави грешка с лихвените проценти – Кати Ууд

Кати Ууд, основател на ARK invest и ветеран в управлението на хедж фондове се обръща към Федералния резерв на САЩ с ново отворено писмо.

В публикация на уебсайта на ARK Ууд казва, че Фед изглежда взема решенията си въз основа на две променливи: заетост и обща инфлация.

Основателката на ARK смята, че и двете са изоставащи показатели и поставя под въпрос решението на Фед да продължи единодушно да повишава лихвените проценти.

Според Ууд цените на суровините са по-добри показатели за бъдещето.

Цените на стоките са водещи показатели – нагоре по веригата в етапите на обработка. Повечето цени на суровините са достигнали своя връх и, с изключение на храните и енергията, намаляват на годишна база. Без съмнение цените на храните и енергията са важни, но не смятаме, че Фед трябва да се бори и да засилва глобалната болка, свързана с шока в предлагането на селскостопански и енергийни суровини, причинен от нахлуването на Русия в Украйна.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 20% от крипто измамите във Великобритания са осъществени чрез Binance


Ууд също така твърди, че натрупването на запаси изглежда “претоварва” производителите и търговците на дребно.

В условията на едноцифрен ръст на продажбите през последното тримесечие запасите в Walmart и Target се увеличиха съответно с 25.5% и 36.1%. Последните тримесечни резултати на Nike сочат, че дисбалансът в запасите се е задълбочил. Въпреки ръста на продажбите от само 3.6%, запасите на Nike са се увеличили с 44.2% в световен мащаб!

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Илон Мъск превърна Tesla в “меме акции” според икономист

Според икономиста от Калифорнийския университет в Бъркли, Джей Брадфорд ДеЛонг пазарният успех на Tesla зависи от способността на главния изпълнителен директор Илон Мъск непрекъснато да дава обещания, независимо от действителните резултати на компанията.

04.05.2024 21:30 2 мин. четене

Инфлацията в Турция достига невероятните 70%

Инфлацията в Турция, която и без това е сред най-високите в световен мащаб, продължи да се повишава за шести пореден месец, стимулирана от правителствени политики като увеличаване на заплатите въпреки агресивното повишаване на лихвените проценти.

04.05.2024 21:00 2 мин. четене

Правителството на САЩ не може да фалира, защото принтира парите, твърдят от администрацията на Байдън

Администрацията на Байдън неотдавна предизвика полемика с твърдението си, че правителството на САЩ не може да фалира поради способността си да печата пари, както бе разкрито в документален филм, озаглавен „Finding the Money“ (Откриване на парите).

04.05.2024 20:00 1 мин. четене

MakerDAO разкри плановете си да стартира два нови токена

MakerDAO, платформа за децентрализирано финансиране (DeFi), ще представи два иновативни токена, с което ще направи значителна крачка напред.

04.05.2024 19:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.