НАЧАЛО Крипто Крими

SEC повдигна обвинение срещу Ким Кардашиян за промотиране на EthereumMax

04.10.2022 9:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC повдигна обвинение срещу Ким Кардашиян за промотиране на EthereumMax

Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение на Ким Кардашиян за незаконно популяризиране на Ethereum Max.

Регулаторът заяви, че Кардашиян не е разкрила плащането, получено за популяризирането на токена на Ethereum Max. Звездата се е съгласила да плати $1.26 милиона неустойки и ще работи със SEC по текущото ѝ разследване.

“Този случай е напомняне, че когато известни личности или инфлуенсъри подкрепят инвестиционни възможности, включително  криптоактиви, които са ценни книжа, това не означава, че тези инвестиционни продукти са подходящи за всички инвеститори.”, заяви в Twitter Гари Генслер от SEC.

Звездата не е оповестила, че е получила плащане в размер от $250,000 за публикация в профила си в Instagram за EMAX токените. Постът е включвал връзка към уебсайта на EtheruemMax с инструкции как да се купи актива.

Съгласно федералния закон за ценните книжа известните личности или лицата, които промотират крипто ценни книжа, трябва да оповестят естеството, източника и размера на компенсацията, която са получили в замяна на промоцията, заяви Гурбир С. Гревал, директор на отдела за правоприлагане на SEC.

“Инвеститорите имат право да знаят дали рекламата на дадена ценна книга е безпристрастна, а г-жа Кардашиян не е разкрила тази информация”, заключи Гревал.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Слабите инвеститори капитулират, твърдят от Santiment


Кардашиян не признава и не отрича нито една от констатациите на регулатора и се съгласява да плати $1.26 милиона. Тази такса включва приблизително $260,000 обезщетение – представляващи нейното промоционално плащане, плюс наказателна лихва – както и $1,000,000 глоба.

Звездата също така се съгласи да не промотира така наречените крипто ценни книжа в продължение на три години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Компанията зад Terra (LUNA) отказва да плати $5.3 милиарда глоба

Срещу Terraform Labs и нейния главен изпълнителен директор До Куон са повдигнати сериозни обвинения от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

02.05.2024 22:00 2 мин. четене

DeFi протокол претърпя два хака в рамките на седмица

Pike Finance преживя втори пробив в сигурността в рамките на четири дни, което доведе до комбинирани загуби от приблизително $1.9 милиона.

02.05.2024 17:30 2 мин. четене

Крипто измамите достигнаха исторически рекорд, но в добрия смисъл

През април свързаните с криптовалути експлойти и измами отбелязаха значителен спад от 68% в сравнение с предходния месец, достигайки исторически минимум от $25.7 милиона, според компанията за блокчейн сигурност CertiK.

02.05.2024 6:30 2 мин. четене

Китайските власти арестуваха измамник, опитал се да манипулира airdrop събитието на StarkNet

В провинция Гуангдонг китайските власти наскоро задържаха лице, заподозряно в използване на процеса за проверка на самоличността, за да получи награди от airdrop-a на StarkNet (STRK).

02.05.2024 5:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.