НАЧАЛО Биткойн

Слабите инвеститори капитулират, твърдят от Santiment

октомври 3, 2022 17:27 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Слабите инвеститори капитулират, твърдят от Santiment

На фона на спадове на фондовите пазари, Биткойн (BTC) дава признаци, че слабите ръце са разпродали, което демонстрира сила.

Santiment твърди, че следи отблизо обема на Биткойн, който според компанията е във възходящ тренд от юни насам, когато BTC отпечата настоящото си дъно на мечия пазар.

Според аналитичната фирма нарастването на обема на Биткойн за сметка на търговската активност при алткойните показва, че крипто туристите са напуснали пазарите.

Обемът на търговията с Биткойн постоянно нараства от средата на юни, докато другите активи с най-висока капитализация намаляват. Интересът на трейдърите започва да се връща към относително сигурни активи като BTC, докато на останалите пазари търговският интерес е по-малък.

Santiment също така подчерта, че нарастващият обем на криптовалутата идва в момент, когато Биткойн продължава да показва сила в условията на тежки продажби на фондовия пазар.

Днес Биткойн се задържа на ниво около $19,000, а Етериум – на $1,340. Но историята е във факта, че те правят това без подкрепата на S&P 500, който се понижи с 2.4%. Ако корелацията между криптовалутите и акциите се облекчава, това е много окуражаващо.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути


Популярният крипто стратег Джош Рейджър също забеляза разликата в краткосрочното ценово действие на Биткойн и S&P 500 (SPX). Рейджър прогнозира, че Биткойн ще се покачи, след като пазарът на акции покаже признаци на живот.

Ако искате да бъдете окуражени, просто сравнете графиките на SPX и BTC.

От 22 септември насам индексът на акциите е в низходящ тренд, докато Биткойн, макар и разколебан, поддържа относително странично движение.

По-добре вярвайте, че Биткойн ще има силна реакция, когато пазарът на акции се обърне нагоре.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна до $23,000 в Австралия

Във вторник австралийското подразделение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, отбеляза 20% разлика в цената на Биткойн в сравнение с други борси. Това показва, че клиентите са побързали да ликвидират позициите си.

май 31, 2023 14:00 2 мин. четене

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 31, 2023 12:06 3 мин. четене

Етериум срещу Биткойн: Анализатор оценява потенциала на алткойна да задмине BTC

Бенджамин Коуен, стратег по криптовалутите, споделя своите виждания за потенциалното представяне на Етериум (ETH) в сравнение с Биткойн (BTC) в бъдеще.

май 31, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.