НАЧАЛО Биткойн

Слабите инвеститори капитулират, твърдят от Santiment

03.10.2022 17:27 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Слабите инвеститори капитулират, твърдят от Santiment

На фона на спадове на фондовите пазари, Биткойн (BTC) дава признаци, че слабите ръце са разпродали, което демонстрира сила.

Santiment твърди, че следи отблизо обема на Биткойн, който според компанията е във възходящ тренд от юни насам, когато BTC отпечата настоящото си дъно на мечия пазар.

Според аналитичната фирма нарастването на обема на Биткойн за сметка на търговската активност при алткойните показва, че крипто туристите са напуснали пазарите.

Обемът на търговията с Биткойн постоянно нараства от средата на юни, докато другите активи с най-висока капитализация намаляват. Интересът на трейдърите започва да се връща към относително сигурни активи като BTC, докато на останалите пазари търговският интерес е по-малък.

Santiment също така подчерта, че нарастващият обем на криптовалутата идва в момент, когато Биткойн продължава да показва сила в условията на тежки продажби на фондовия пазар.

Днес Биткойн се задържа на ниво около $19,000, а Етериум – на $1,340. Но историята е във факта, че те правят това без подкрепата на S&P 500, който се понижи с 2.4%. Ако корелацията между криптовалутите и акциите се облекчава, това е много окуражаващо.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути


Популярният крипто стратег Джош Рейджър също забеляза разликата в краткосрочното ценово действие на Биткойн и S&P 500 (SPX). Рейджър прогнозира, че Биткойн ще се покачи, след като пазарът на акции покаже признаци на живот.

Ако искате да бъдете окуражени, просто сравнете графиките на SPX и BTC.

От 22 септември насам индексът на акциите е в низходящ тренд, докато Биткойн, макар и разколебан, поддържа относително странично движение.

По-добре вярвайте, че Биткойн ще има силна реакция, когато пазарът на акции се обърне нагоре.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто ентусиаст иска да забие флага на Биткойн на връх Еверест

23-годишен човек, който се занимава с криптовалути, възнамерява да разпъне оранжев флаг със символа на Биткойн (BTC), на връх Еверест като средство за пропагандиране на глобалната финансова грамотност.

29.02.2024 17:00 1 мин. четене

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор коментира скорошния скок в цената на Биткойн

Президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле, който подкрепя Биткойн, сподели мнението си след неотдавнашното покачване на цената на Биткойн.

29.02.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн може да претърпи сериозна корекция ако миналото се повтори

Неотдавна беше обърнато внимание на два индикатора на веригата, показващи началото на зряла фаза на бичия пазар.

29.02.2024 11:18 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.