НАЧАЛО Биткойн

Слабите инвеститори капитулират, твърдят от Santiment

октомври 3, 2022 17:27 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Слабите инвеститори капитулират, твърдят от Santiment

На фона на спадове на фондовите пазари, Биткойн (BTC) дава признаци, че слабите ръце са разпродали, което демонстрира сила.

Santiment твърди, че следи отблизо обема на Биткойн, който според компанията е във възходящ тренд от юни насам, когато BTC отпечата настоящото си дъно на мечия пазар.

Според аналитичната фирма нарастването на обема на Биткойн за сметка на търговската активност при алткойните показва, че крипто туристите са напуснали пазарите.

Обемът на търговията с Биткойн постоянно нараства от средата на юни, докато другите активи с най-висока капитализация намаляват. Интересът на трейдърите започва да се връща към относително сигурни активи като BTC, докато на останалите пазари търговският интерес е по-малък.

Santiment също така подчерта, че нарастващият обем на криптовалутата идва в момент, когато Биткойн продължава да показва сила в условията на тежки продажби на фондовия пазар.

Днес Биткойн се задържа на ниво около $19,000, а Етериум – на $1,340. Но историята е във факта, че те правят това без подкрепата на S&P 500, който се понижи с 2.4%. Ако корелацията между криптовалутите и акциите се облекчава, това е много окуражаващо.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути


Популярният крипто стратег Джош Рейджър също забеляза разликата в краткосрочното ценово действие на Биткойн и S&P 500 (SPX). Рейджър прогнозира, че Биткойн ще се покачи, след като пазарът на акции покаже признаци на живот.

Ако искате да бъдете окуражени, просто сравнете графиките на SPX и BTC.

От 22 септември насам индексът на акциите е в низходящ тренд, докато Биткойн, макар и разколебан, поддържа относително странично движение.

По-добре вярвайте, че Биткойн ще има силна реакция, когато пазарът на акции се обърне нагоре.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Твърде късно ли е да закупите Биткойн преди 2023?

Биткойн все още диктува модата в крипто света. Но дали си струва да купите сега? Има ли нови проекти на хоризонта? Нека видим в тази статия.

декември 8, 2022 17:19 1 мин. четене

Биткойн: Въпреки забраната, Китай още е движеща сила в пространството

Въпреки че Китай започна да ограничава използването на криптовалути, най-вече на Биткойн (BTC), още през 2013 г., оттогава страната неволно придоби и запази статута на тих крипто кит.

декември 8, 2022 13:55 1 мин. четене

Биткойн обезпечението на Binance вдъхва доверие на пазара

Според световната одиторска компания Mazars гигантът криптоборсата Binance има достатъчно резерви, за да подкрепи Биткойните (BTC) на своите потребители.

декември 8, 2022 12:40 1 мин. четене

Биткойн: Вижте колко са реализираните загуби на инвеститорите

След тазгодишния срив на криптопазарите много от инвеститорите, както тези на дребно, така и институционалните намалиха експозицията си към Биткойн или напълно избягаха от позициите си.

декември 8, 2022 7:37 1 мин. четене