НАЧАЛО Други

Google: Търсенията за “рецесия” скачат с 350% в САЩ

29.09.2022 13:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Google: Търсенията за “рецесия” скачат с 350% в САЩ

Според данни от Google търсенията, сантиментът сред инвеститорите в САЩ се е влошил поради макроикономическите обстоятелства.

Данните за индекса на потребителските цени през август, които бяха по-добри от очакваното, предизвикаха разпродажби на пазарите, тъй като в близко бъдеще се очаква още по-голямо потискане на икономиката от страна на ФЕД чрез повишаването на лихвените проценти. 

Криза на ликвидността

Изглежда този път спада на пазара е по-скоро свързан с кризата на ликвидността, дължаща се на изтеглянето на средства от пазарите от страна на ФЕД, в съчетание с повишаването на лихвените проценти.

Въпреки че все още съществува вероятност от жилищна криза, подобна на тази от 2008 г., банковият сектор този път изглежда е в по-добра позиция. Поради това последствията, наблюдавани през 2008 г., не би трябвало да са толкова сериозни. 

Цените на жилищата в САЩ се понижиха за първи път от десетилетие насам, а индексите S&P 500 и Nasdaq спаднаха от началото на годината със съответно около -24% и -31%, тъй като инвеститорите се опасяват от рецесия.  

Освен това, според данни от тенденциите за търсенията в Google, търсенията за “предстояща рецесия” (upcoming recession) са се увеличили с 240% през изминалата година, натрупани от Cinch Home Services.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа


Разпределение по щати

Търсенията за “рецесия” също са се увеличили с 355% през последната година, тъй като разходите за живот се увеличават в целия свят.

Сред търсещите “предстояща рецесия” Южна Дакота е с най-висока честота на търсене – 1.1 търсения на 100,000 американци. В същото време, когато става въпрос за рецесия в жилищното строителство, водещи са Невада, Калифорния и Колорадо.

По време на жилищната криза през 2008 г. щати като Флорида и Тексас бяха най-силно засегнати; затова охлаждането на жилищния пазар подтиква жителите да търсят повече информация за потенциална нова жилищна криза в САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Милиардерът Стенли Дръкенмилър намалява значително инвестициите си в Nvidia

Стенли Дръкенмилър наскоро намали дела си в Nvidia не поради загуба на доверие в потенциала на компанията, а по-скоро като отражение на настоящите му резерви по отношение на инвестициите в изкуствен интелект (AI), които според него са станали прекалено ентусиазирани в краткосрочен план.

09.05.2024 0:00 1 мин. четене

Ark Invest на Кати Ууд продава акции на Coinbase на стойност $15 милиона

Ark Invest на Кати Ууд отново привлече вниманието с неотдавнашното си намаляване на притежанията си в акции на Coinbase, което предизвика спекулации за въздействието върху тяхната цена.

08.05.2024 23:00 2 мин. четене

Топ 15 най-слабо представящите се икономики по света по БВП

След икономически спад икономиките често се възстановяват с по-голяма сила, освен ако не се сблъскат с непредвидени предизвикателства по пътя на възстановяването.

08.05.2024 22:30 3 мин. четене

Ето защо не трябва да слушате Робърт Кийосаки според експерт

Разпродажбата на фондовия пазар през последния месец може да е вдъхнала кураж на мечките, но по-внимателен поглед към една значителна дългосрочна линия на тенденциите показва, че спадът, при който S&P 500 се понижи с около 4.6%, едва ли е имал значение.

08.05.2024 22:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.