НАЧАЛО Други

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

27.09.2022 15:33 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

Предложението отразява над $1.3 милиарда по справедлива пазарна стойност на криптовалутите, съхранявани в платформата на Voyager. Окончателната стойност на сделката ще се основава на цените на дата, която предстои да бъде определена. 

Предложената от FTX оферта

Офертата включва и “допълнително възнаграждение, което се оценява като осигуряващо приблизително $111 милиона допълнителна стойност”, се посочва в изявление на фирмата. 

Официалният комитет на необезпечените кредитори, който представлява клиентите и кредиторите в процеса по несъстоятелност, “участва активно в конкурентния търг и подкрепя печелившата оферта на FTX US”, се казва в изявлението.

“Офертата на FTX US максимизира стойността и свежда до минимум оставащата продължителност на преструктурирането на дружеството, като осигурява ясен път напред за длъжниците да изпълнят плана по глава 11 и да върнат стойността на своите клиенти и други кредитори”, се казва в изявлението. 

Водещата на пазара, сигурна платформа за търговия на FTX US ще даде възможност на клиентите да търгуват и съхраняват криптовалута след приключването на делата по глава 11 на Дружеството.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano: Анализатор излага ключово ниво за криптовалутата


Вземанията на Voyager срещу фалиралия фонд Three Arrows Capital (3AC) ще се наследят от FTX, а всички средства, възстановени от заема към 3AC в размер от $650 милиона, ще бъдат разпределени между кредиторите.

Продажбата слага край на продължилия близо две седмици аукцион. Voyager получи множество оферти за алтернативи за продажба и реорганизация, и въз основа на резултатите от търга стигна до заключението, че “FTX е най-добрата алтернатива за заинтересованите страни на Voyager”, се казва в изявлението.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джак Дорси защитава политиките на Block на фона на обвиненията срещу компанията

По време на разговора за приходите на Block Inc. за първото тримесечие главният изпълнителен директор Джак Дорси засегна възможността за разследване от страна на Министерството на правосъдието.

03.05.2024 22:00 1 мин. четене

Волатилността на японската йена изглежда притеснителна

Йената, която в момента е на най-ниската си точка от 1990 г. насам, преживя най-значителното си седмично колебание на цената от 2022 г. насам, а Японската централна банка се намеси на пазара за първи път от 1998 г. насам.

03.05.2024 20:30 2 мин. четене

БРИКС: Важно съобщение за новата валута на съюза

БРИКС активно се стреми към установяването на нова валута на световната сцена, целяща да оспори господството на щатския долар.

03.05.2024 19:00 1 мин. четене

Директорът на Apple критикува министерството на правосъдието на САЩ

Apple обяви приходите си за второто фискално тримесечие на 2024 г., като надхвърли очакванията с приходи в размер на $90.75 милиарда.

03.05.2024 18:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.