НАЧАЛО Регулации

FTX предполагаемо са работили без лиценз във Великобритания

20.09.2022 15:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX предполагаемо са работили без лиценз във Великобритания

Британският висш финансов регулатор Financial Conduct Authority (FCA) издаде предупреждение за борсата за криптовалути FTX, която работи в Обединеното кралство без разрешение. 

Британският орган за финансов надзор (FCA) публикува в петък на своя уебсайт предупреждение относно крипто борсата FTX.

Регулаторният орган представи подробна информация:

Смятаме, че тази компания може да предоставя финансови услуги или продукти в Обединеното кралство без наше разрешение.

FCA обясни, че FTX не е оторизирана, но е насочена към инвеститорите в Обединеното кралство. Фирмите, които извършват специфични дейности с крипто активи в Обединеното кралство, трябва да спазват изменените “Правила за пране на пари, финансиране на тероризма и трансфер на средства от сорта на информация на изпращач” и да се регистрират в британския орган.

Финансовият регулатор заяви:

Няма да имате достъп до Службата на финансовия омбудсман и няма да бъдете защитени от Схемата за компенсиране на финансовите услуги (FSCS), така че е малко вероятно да получите парите си обратно, ако нещата се объркат.

Те добавиха :

Почти всички фирми и физически лица, които предлагат, промотират или продават финансови услуги или продукти в Обединеното кралство, трябва да бъдат оторизирани или регистрирани от нас.

FTX се опитва да разшири дейността си в Европа. Компанията създаде FTX Europe през март и заяви, че е получила одобрение от Кипърската комисия по ценни книжа и борси (CySEC).

През май правителството на Обединеното кралство очерта плановете си за подкрепа на приемането на криптовалути и потвърди ангажимента си да регулира стабилните монети.

Бившият канцлер на държавната хазна Риши Сунак заяви през април: 

Моята амбиция е да превърна Обединеното кралство в световен център за технологиите, свързани с крипто активи, а мерките, които очертахме днес, ще помогнат да се гарантира, че фирмите могат да инвестират, да въвеждат иновации и да разширяват дейността си в тази страна.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ : FTX влиза в партньорство с GameStop


По подобен начин се изказа бившият му колега Джон Глен. Той изяви желание, Англия да стане глобаелн център за стартиране и мащабиране на крипто компании.

Плановете на правителството в областта на криптовалутите обаче може да се променaт при новия министър-председател Лиз Тръс.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Турция предлага нов законопроект за криптовалутите

Турция представи ново законодателно предложение за регулиране на доставчиците на услуги за криптоактиви и техните операции.

18.05.2024 12:30 2 мин. четене

Регулаторът на ценни книжа в Индия готов да надзирава крипто пазарите

Индийският регулаторен орган за ценни книжа предложи на различни надзорни органи да наблюдават търговията с криптовалути, което показва потенциална промяна към разрешаване на частни виртуални активи в страната.

17.05.2024 23:00 2 мин. четене

Френски регулатор отправи предупреждение за крипто борсата ByBit

Френският финансов регулатор подчерта, че Bybit е включена в черния списък от 20 май 2022 г. и няма право да предлага услуги в крипто областта във Франция.

17.05.2024 22:30 1 мин. четене

Турция иска де приведе крипто законите си с международните стандарти

На 16 май управляващата партия в Турция внесе в парламента проектозакон, чиято цел е да регулира криптовалутите. В това законодателно предложение се набляга на лицензирането и регистрацията на доставчиците на услуги в областта на криптовалутите, за да се спазват международните стандарти.

17.05.2024 14:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.