НАЧАЛО Други

Ford Motor се подготвя да навлезе в метавселената

12.09.2022 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ford Motor се подготвя да навлезе в метавселената

Световноизвестения производител на автомобили Ford Motor, се насочва към метавселената и NFT, поддавайки 19 заявки за търговски марки.

Ford Motor, световноизвестен американски производител на автомобили, се насочва към NFT и метавселената, тъй като подава 19 заявки за търговски марки за своите американски автомобилни марки в Службата за патенти и търговия на САЩ (USPTO).

Навлизането на Ford в Web3 екосистемата се случи, след като компанията, ръководена от Джим Фарли в ролята си на главен изпълнителен директор и Бил Форд, изпълнителен председател, извърши масови съкращения в опит да намали разходите.

Позовавайки се на подадената документация, Ford планира да предлага SUV, микробуси, автомобили и камиони с възможност за изтегляне на текст, произведения на изкуството, видео и аудиофайлове в NFT.

Нещо повече, Ford Motor ще разполага и с виртуални стоки, които могат да се изтеглят и използват основно във виртуалните светове, като автомобили, камиони, SUV, микробуси, екипировка или дрехи, както и аксесоари и части за автомобили.

Компанията също така планира да организира виртуални автомобилни онлайн изложения чрез обогатена реалност (AR) и виртуална реалност (VR). Въз основа на подадените търговски марки Ford Motor може да предложи NFT в конкретен онлайн пазар, позволяващ на компанията да продава виртуални автомобили и екипировка под марките Ford, Troller и Lincoln.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Търговските марки за NFT тази година са повече от 2021г.


Майк Кондудис, лицензиран адвокат по търговските марки на USPTO, обяви в публикация в Twitter в сряда, че Ford Motor е подала 19 заявки за търговски марки, които обхващат автомобилни марки под нейното крило като Lincoln, Mustang, Explorer, Bronco и F-150 Lighting.

Изглежда Ford Motor следва примера на други американски автомобилни гиганти като Chevrolet, който през юни 2022 г. организира NFT събитие, включващо Corvette Z06 NFT в лайм зелено, което се предлага и с истински безплатен Corvette Z06 2023.

Аукционът на Chevrolet беше стартиран в SuperRare, известен NFT пазар, с начална цена, определена на $206. Въпреки агресивния маркетинг и промоция на Chevrolet обаче търгът събра нулеви оферти.

По-рано луксозни автомобилни марки, сред които Lamborghini и Bentley, вече стартираха съответните си NFT колекционерски търгове. Други автомобилни марки като Hyundai, Toyota и Nissan също обявиха плановете си да се присъединят към метавселената и NFT пространството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Китайските банки се отдръпват от Русия заради опасения от американски санкции

САЩ наложиха различни санкции на Русия и руските субекти след нахлуването на страната в Украйна през 2022 г. Сега перспективата за разширяване на обхвата на тези санкции към китайските банки – страна, която Вашингтон обвинява, че подкрепя военните начинания на Москва – възпрепятства финансовите транзакции, които улесняват невоенната търговия от Китай към Русия.

01.05.2024 0:00 2 мин. четене

Tether налива $200 милиона в развитието на технологията за мозъчни чипове

Компанията, отговорна за водещата по пазарна капитализация стабилна монета, обвързана с американски долари, отделя сериозни ресурси за предприятие за „мозъчно-компютърен интерфейс“ (BCI).

30.04.2024 22:00 2 мин. четене

Япония ще използва блокчейн, за да защитава рядка порода кучета

За да се справи с нарастващата загриженост относно автентичността на документите за произход и проблема с изгубените сертификати, Дружеството за опазване на кучешката порода се насочва към съвременни решения.

30.04.2024 21:30 2 мин. четене

Цените на златото спадат – каква е причината?

След три последователни месеца на повишение цените на златото отбелязаха спад днес, като се понижиха до около $2,308 за тройунция.

30.04.2024 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.