НАЧАЛО Блокчейн

Обявена е дата за Сливането на Етериум

12.08.2022 11:27 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Обявена е дата за Сливането на Етериум

Преминаването на Етериум към Proof-of-Stake наближава, като разработчиците се споразумяха за предварителна дата за Сливането.

Сливането на Етериум може да настъпи по-рано от планираното, след като разработчиците на екосистемата обявиха предварителна дата за Сливането – 15 септември.

Датата на събитието бе обявена, след като основните разработчици като Тим Бейко и съоснователят на Prysmatic Labs Терънс Цао се съгласиха в разговор с разработчиците на 11 август, че това ще стане, когато Total Terminal Difficulty (TTD) достигне 5875000000000000000.

Total Terminal Difficulty определя края на Proof-of-Work (PoW) и момента, в който ще започне Proof-of-Stake (PoS). TTD е общата трудност, необходима за последния блок, който ще бъде добит преди преминаването към PoS.

Това беше потвърдено в Github публикация, озаглавена “Tentative mainnet TTD“, която беше споделена от Бейко на 11 август. 

Макар че точната дата и TTD все още могат да бъдат променени, успехите на различните сливания на тестови мрежи могат са обещаващ знак, че основната мрежа на Етериум ще премине безпроблемно към консенсус механизъм за доказателство на залог (PoS) следващия месец.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн


Новата официална дата е около три дни по-рано от последната прогноза на разработчика Тим Бейко.

Не всички подкрепят този преход. Някои инвеститори, като Чандлър Гуо, подкрепят блокчейн мрежите с доказателство за залог (PoW). Той иска Етериум да се форкне във верига с PoW – Етериум PoW (ETHW).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Хард форкът на Shibarium беше успешен – има ли реален ефект?

След хард форка на Shibarium на 2 май се забелязаха значителни промени в активността на транзакциите в мрежата.

07.05.2024 12:00 1 мин. четене

Меме криптовалутите доминират пазара на ливъридж

Pepecoin (PEPE) и Dogwifhat (WIF), две популярни мемe криптовалути, са водещи по отношение на използването на ливъридж сред алткойните, според скорошен анализ на Kaiko.

07.05.2024 9:00 1 мин. четене

Крипто кит купи меме монетата PEPE за над $10 милиона

Значителна транзакция раздвижи пазара на криптовалути, като се появиха съобщения за крипто кит, който инжектира $10.4 милиона в меме монетата PEPE.

07.05.2024 6:00 1 мин. четене

Arbitrum надхвърля $150 милиарда общ обем на транзакциите в Uniswap

Arbitrum се превърна в пионерската мрежа от втори слой, която надхвърли $150 милиарда общ обем на транзакциите на децентрализиран обмен.

07.05.2024 4:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.