Home

Ето кои са двата основни случая на използване на стабилни монети

02.08.2022 8:18 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кои са двата основни случая на използване на стабилни монети

Макрогуруто Лин Олдън казва, че в момента стабилните монети служат за два основни случая на употреба през това десетилетие.

В ново интервю с Антъни Помплиано Олдън казва, че като дигитална презентация на валути, стабилните монети са от решаващо значение за работата на криптоборсите.

“Стабилните монети изпълняват две важни роли в момента. Едната е като разчетна единица за много платформи за търговия – централизирани офшорни борси или на някои от пазарите на DeFi [децентрализирани финанси].

По същество това е дигитална презентация на долара. Не говоря за алгоритмичната разновидност, а за действителната фиатно-обезпечена разновидност. Това са просто долари в този вид по-ефективна обвивка.”

Олдън казва също, че в някои държави стабилните монети се използват и за минимизиране на въздействието на волатилните валути.

“Вторият случай на употреба, който всъщност ме заинтересува повече, е, че хората на развиващите се пазари или на граничните пазари, в страни с волатилни валути, стабилните монети са полезни за тях, за да ги държат за междинни спестявания.

Имах един аржентинец, който ми го описа много добре: парите, които ще похарча за по-малко от месец, ще държа в местна валута. Парите, които ще държа няколко месеца, ще държа в стабилни монети, а парите, които искам да прибера за три до пет години, ще вложа в Биткойн (BTC).”

Тя казва, че зараждащият се клас активи прави щатския долар по-достъпен, особено с появата на технологии като протокола Taro на Lightning Labs, който може да улесни евтиния трансфер на зелени пари чрез мрежата на Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Кога може да започне следващият бичи пазар на Биткойн?


“Мисля, че има търсене на долари в световен мащаб и стабилните монети просто се оказват технологията, която им позволява да се сдобият с долари, дори ако техните правителства и банкови мрежи не ги предоставят или се опитват да ограничат достъпа. Наистина смятам, че стабилните монети имат тази цел през това десетилетие.

Ето защо също така смятам, че има хубави неща като Taro на Lighting, които потенциално биха могли да пренесат стабилните монети в Биткойн и да стане мрежа, която е най-ефективна за транзакциите на тези долари, защото те са по-малко свързани с чистата децентрализация и повече с това, което може да даде на хората достъп до евтина възможност за достъп до този чуждестранен централен център на долари.”

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Токенизираните активи скоро ще надхвърлят стойността на криптовалутите според експерт

Съоснователят на Chainlink Сергей Назаров прогнозира, че токенизираните активи от реалния свят (RWA) скоро ще надминат по стойност криптовалутите.

20.09.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Австралия пренасочва фокуса си към CBDC на едро

Австралийската централна банка взе решение да даде приоритет на разработването на дигитална валута на едро на централната банка (CBDC) пред версията на пазара на дребно.

19.09.2024 13:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Circle въвежда незабавни банкови трансфери с USDC в две държави

Circle обяви, че вече ще поддържа местни банкови преводи за USDC в Мексико и Бразилия, използвайки системите за плащания в реално време PIX и SPEI на тези държави.

19.09.2024 13:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

CEX.io обявява нови партньорства за подобрени услуги за превод oт криптовалути в брой

CEX.io, централизирана борса за криптовалути, представи нова интеграция с компанията за финансови услуги MoneyGram и блокчейна Stellar.

18.09.2024 22:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.