НАЧАЛО Биткойн

Ето защо движенията на щатския долар могат да предрекат тези на Биткойн

06.07.2022 15:46 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо движенията на щатския долар могат да предрекат тези на Биткойн

Индексът DXY е един от основните инструменти за определяне на реалната "сила" на щатския долар, тъй като индикаторът показва растежа на щатския долар спрямо група чуждестранни валути.

Очаквано, растежът на DXY обикновено дърпа надолу другите активи, тъй като е по-разумно да се подкрепи валута, която спира да губи стойността си и предлага стабилен доход с облигации.

Според графиката на корелацията, предоставена от IntoTheBlock, Биткойн (BTC) показва изключително силна отрицателна корелация с DXY, така че всеки път, когато активът расте, Биткойн и други рискови активи падат.

Корелацията може да бъде потвърдена, ако разгледаме движението на технологичните акции, които силно влияят върху движението на Биткойн и също така имат отрицателна корелация с индекса на щатския долар.

Как може да се използва в търговията с криптовалути?

Непрекъснатото укрепване на щатския долар, което наблюдаваме днес, може да се счита за един от основните източници на натиск върху Биткойн. През последните 10 дни DXY се повиши с 2.5%, което се счита за значително движение. За същия период от време Биткойн е загубил 5% от стойността си, както и повечето акции на американския пазар.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Мечият пазар заличи 25 крипто борси за един месец

Но в същото време техническите индикатори предполагат, че ралито на щатския долар може да приключи съвсем скоро, тъй като виждаме силна дивергенция на DXY с индекса на относителната сила точно на върха на ралито, който е един от най-силните индикатори за обръщане на тенденцията.

Към момента на публикуване Биткойн се търгува на ниво от $20,110 и показва леко понижение на цената през последните 24 часа, докато се движи в спокоен консолидационен диапазон през последните две седмици.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето колко от инвеститорите са на печалба от топ криптовалутите

Компанията за анализ на криптовалути Santiment оцени състоянието на рентабилността на инвеститорите, като се фокусира по-специално върху основните криптоактиви.

27.04.2024 21:00 1 мин. четене

Тежък срив на йената срещу долара – Биткойн ли е решението за проблемите на Япония?

Глобалният икономически пейзаж представя тревожни показатели, тъй като японската йена наскоро падна до най-ниското си ниво спрямо щатския долар от 34 години насам.

27.04.2024 20:00 2 мин. четене

Биткойн навлиза в опасна зона – ето какво да следим

След неотдавнашното халвинг събитие на Биткойн (BTC) криптовалутната общност следи отблизо бъдещата ценова траектория на актива.

27.04.2024 18:00 2 мин. четене

Новите крипто китове купуват Биткойн с невероятни темпове

Според главния изпълнителен директор на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant се очертава тенденция, при която новосъздадените крипто китове придобиват Биткойн (BTC) с по-бързи темпове в сравнение с по-дългогодишните си колеги.

27.04.2024 14:04 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.