Home

Ето защо Русия няма да забрани криптовалутите

31.01.2022 18:45 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо Русия няма да забрани криптовалутите

Централната банка на Русия предложи пълна забрана за криптовалутите съвсем наскоро, но имаше промяна в плановете. Руското правителство вече инициира формирането на пътна карта, която ще отговаря за въвеждането на ограничения върху крипто.

Тази пътна карта ще улесни приемането с адекватно ограничаване на криптовалутите, което от своя страна ще помогне за ограничаване на финансовата нестабилност. Пътната карта е одобрена от руското правителство и ще бъде представена на обществеността до края на тази година. Това решение за въвеждане на пътната карта противоречи на призива на Банката на Русия да наложи пълна забрана на криптовалутите.

Членовете на работната група бяха от министерствата на финансите, дигиталните технологии и дори вътрешните работи заедно с Централната банка, ФСБ и отдела за сигурност. Вицепремиерът Димитрий Чернишенко одобри пътната карта за криптовалутите.

Това, което тази пътна карта се стреми да предостави, е регулаторна рамка, в която ще функционира пазарът на криптовалути. Той не иска да забранява криптовалутите, но вместо това възнамерява да се съсредоточи върху текущите нарушения, на които индустрията е свидетел, заедно със следене на функционирането на различни крипто платформи.

За какво точно се отнасят тези разпоредби?

Чрез тази пътна карта Централната банка вярва в наличието на регулаторна и ограничителна рамка за криптовалутите. Тази промяна в позицията идва, след като Путин настоя да се постигне консенсус по този въпрос.

Той дори се съгласи и призна, че въпреки че криптовалутата носи известен риск, който произтича главно от волатилния характер на актива, добивът на криптовалути гарантира много конкурентно предимство на нацията.

Тъй като Русия има предимството, че може да осигури евтина електроенергия, тя продължава да остава третата по големина нация за копаене на криптовалута.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Сенатор в САЩ иска да направи Биткойн законно платежно средство в Аризона

Централната банка не ни пречи на тенхнологичния прогрес и полага необходимите усилия за въвеждане на най-новите технологии в тази област на дейност“, увери Путин.

На първо място регулаторният орган предлага да има функция Опознай своя клиент (KYC), а също и разпоредби за борба с прането на пари на различни платформи за криптовалути. Не само това, но крипто платформите ​също ще получат дефиниран регулаторен статут за по-голяма информираност, задължителен надзорен орган и строги наказания за тези, които пренебрегват правилата и разпоредбите.

Други ключови аспекти на регламента

Една от най-задължителните характеристики на регулаторната рамка е, че крипто посредничеството ще се извършва единствено чрез всички руски банкови организации. За да приложи тази промяна, Централната банка може да спре работата на други чуждестранни крипто борси в Индия.

Предоставеният груб график на събитията гласи, че до 22-ри май руското правителство ще разгледа системата за контрол на съответствието. Този конкретен етап ще включва работа около атрибутите и функционалността на системата за контрол.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Бивш китайски министър отправи предупреждение за рисковете, свързани с криптовалутите

По време на речта си на Форума на главните икономисти на Tsinghua Wudaokou 2024 в Пекин бившият китайски министър на финансите Лу Дзивей призова Китай внимателно да оцени напредъка и рисковете, свързани с криптовалутите.

29.09.2024 14:01 1мин. четене Kosta Gushterov

Дубай затяга правилата за крипто маркетинг, за да подобри защитата на инвеститорите

Дубайският регулаторен орган за виртуални активи (VARA) възнамерява да наложи по-строги насоки за компаниите, които насърчават крипто инвестициите в в региона.

27.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

42 aмерикански конгресменa настояват SEC да разреши банковото крипто попечителство

В неотдавнашно писмо до председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер 42-ма американски конгресмени призоваха Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) да разреши на банките да предлагат услуги за попечителство на криптовалути.

25.09.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

eToro разширява услугите си за крипто търговия в Германия

eToro, водеща социална платформа за търговия, разшири крипто услугите си в Германия, като въведе спот търговия чрез ново партньорство с DLT Finance.

25.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.