НАЧАЛО Регулации

Комисията по ценни книжа на САЩ разследва услугите за крипто кредитиране

27.01.2022 20:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Комисията по ценни книжа на САЩ разследва услугите за крипто кредитиране

Съобщава се, че Комисията по ценни книжа и борси на Съединените щати (SEC) преглежда някои от продуктите за крипто заеми с висока доходност, предлагани от Gemini, Celsius Network и Voyager Digital.

Според доклад, публикуван в Bloomberg, SEC провежда разследване на услугите за кредитиране на дигитални активи. Съобщава се, че основният фокус на разследването е около това дали услугите за крипто кредитиране могат да се считат за ценни книжа и следователно трябва да бъдат регистрирани в комисията.

Съобщава се, че основната грижа на SEC е свързана с предлагането на високи доходи от услугите за крипто заеми, които често са значително по-високи от повечето спестовни банки. Лихвените проценти, предлагани от услугите за крипто кредитиране, варират от 3% до 18%, докато спестовните сметки на традиционните банки предлагат по-малко от 0.1%.

Спестовните сметки на банките са застраховани от Федералната корпорация за гарантиране на депозити, което означава, че инвеститорите са защитени срещу фалит и кражба на банки. Въпреки това, услугите за крипто кредитиране отпускат дигитални активи на клиентите на други инвеститори, което според SEC поражда опасения за защитата на инвеститорите. Важно е да се отбележи, че SEC не са обвинили фирмите в каквито и да било нарушения.

ПРОЧЕТИ ОЩЕАдминистрацията на Байдън подготвя национална стратегия за дигиталните валути

Услугите за крипто кредитиране са изправени пред регулаторна репресия в САЩ от септември 2021 г. Държавните регулатори от Ню Джърси и Тексас издадоха заповеди за прекратяване на противоправните действия срещу Celsius Network.

През октомври 2021 г. офисът на главния прокурор на Ню Йорк (NYAG) нареди на Celsius и BlockFi да затворят услугите си. Coinbase, водещата американска крипто борса, трябваше да затвори своя продукт за крипто доходност дори преди стартирането, след като SEC заплашиха със съдебно дело.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

На фона на нарастващия глобален регулаторен контрол върху сектора на криптовалутите, сенатор Синтия Лумис се очертава като остър критик на подхода на администрацията на Байдън.

03.05.2024 11:00 1 мин. четене

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

ЕС затяга регулациите за борба с прането на пари в сектора на криптовалутите

Европейският парламент наскоро одобри цялостен пакет от закони, насочени към укрепване на усилията на Европейския съюз за борба с прането на пари (AML) и финансирането на тероризма (CTF), със забележим акцент върху затягането на регулациите в сектора на криптовалутите.

30.04.2024 1:30 2 мин. четене

Основателят на Tron е скептичен за одобрението на спот Етериум ETF

Джъстин Сън, основателят на Tron, изрази скептицизъм по отношение на одобрението на спот Етериум ETF от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

30.04.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.