НАЧАЛО Блокчейн

Cardano прави стъпка към съвместимост с Етериум

11.12.2021 12:34 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano прави стъпка към съвместимост с Етериум

Разработчикът на Cardano (ADA) Input Output Hong Kong (IOHK) обявява успешното стартиране на тестова мрежа (testnet), за да позволи на базирани на Етериум токени да мигрират към блокчейна Cardano.

IOHK казва, че първоначално си партнира с децентрализирана мрежа за изкуствен интелект SingularityNET (AGIX) в инициативата.

“В тази първоначална версия на тестовата мрежа потребителите могат да преместват AGIX токените на SingularityNET в Cardano и обратно в Етериум чрез мост.

Това бележи значителна стъпка напред в стимулирането на оперативната съвместимост между блокчейните за създаване на функционална среда за децентрализирано финансиране (DeFi).”

Тестовата мрежа е работещ прототип и проправя пътя за основната мрежа, която е готовият продукт. Конверторът на основната мрежа ще бъде пуснат “скоро след” тестовата мрежа, според главния изпълнителен директор на SingularityNET и главен учен д-р Бен Гьорцел.

Не Пропускай: Ето защо Етериум (ETH) изглежда силен в момента

Според IOHK конверторът на тестовата мрежа трансформира ERC-20 токените на Етериум в собствени токени в блокчейна Cardano. Токенът ERC-20 е стандарт, използван за създаване и издаване на смарт договори в блокчейна на Етериум.

Разработчикът на Cardano също така казва, че шестият по по пазарна капитализация блокчейн също работи върху свързването с други децентрализирани протоколи.

“В момента изграждаме и си сътрудничим по множество мостове, за да свържем Cardano с други блокчейн мрежи, и този първи конвертор е жизненоважна артерия в тази система.

Колкото повече растат тези връзки, толкова по-голям е мрежовият ефект за увеличаване на потока на ликвидност в екосистемата Cardano.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Децентрализиранта борса ShibaSwap премина през голяма актуализация

ShibaSwap, децентрализираният обмен в рамките на екосистемата Shiba Inu, значително се модернизира, като премина към блокчейна Shibarium.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Ето кои са най-бързите крипто мрежи в света

В света на блокчейн скоростта е от значение. Колкото по-бързо мрежата може да обработва транзакции, толкова по-ефективна е тя.

18.05.2024 17:30 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън отново разпали общността на Cardano

Неотдавнашното съобщение на Чарлз Хоскинсън, заявявайки, че „Genesis идва“ предизвика вълнение в криптовалутната общност, намеквайки за предстоящото пускане на протокола Ouroboros Genesis за Cardano.

18.05.2024 0:00 2 мин. четене

Solana задмина Етериум и Polygon по скорост на транзакциите

В неотдавнашен доклад на CoinGecko се подчерта доминацията на Solana като най-бързия основен блокчейн. Със средна скорост от 1,504 транзакции в секунда (TPS), Solana превъзхожда Етериум 46 пъти и е над пет пъти по-бърза от Polygon, водещото решение за мащабиране на Етериум.

17.05.2024 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.