Home

Директорите на Tether обвинени в предполагаеми банкови измами

26.07.2021 22:13 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорите на Tether обвинени в предполагаеми банкови измами

Tether, най-големият емитент на стабилни монети, подпадна в мерника на Министерството на правосъдието на САЩ, съобщава Bloomberg.

DOJ разследва дали ръководителите на компанията са извършили банкови измами, прикривайки естеството на своите криптовалутни дейности, според анонимни източници, цитирани в статията на бизнес медията.

Нарушенията датират от най-ранните дни на емитента на стабилни монети и изглежда не са свързани с дългогодишни конспирации за издаване на USDT, които са неправомерно повлияли на пазара.

Това не е първият случай, в който Tether се сблъсква с американските власти.

През април 2019 г. генералният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс заведе дело срещу iFinex, компанията майка на Tether и крипто борсата Bitfinex, за която се твърди, че е прикрила загуба на стойност $850 милиона с помощта на USDT. Съдебното дело завърши със споразумение за $18,5 милиона през февруари.

Биковете остават незасегнати

Докладът на Bloomberg имаше малък ефект върху цената на Биткойн. След като първоначално спадна с два процента от мечите новини, най-голямата криптовалута продължава да се търгува над нивото от $39,700. Това е ръст от над 15% за последните 24 часа, тъй като биковете изглежда са решени да не се дават на мечките.

Докато Tether все още играе ключова роля в индустрията и остава най-търгуваната криптовалута като цяло, конкурентните стабилни монети са се сдобили със значителен дял от пазара.

USD Coin на Circle (USDC), която може да се похвали с регулаторната си репутация, вече има пазарна капитализация от $28 милиарда, но все още трябва да навакса, за да достигне Tether, която може да се похвали с пазарна капитализация от $61 милиарда.

Tether публикува изявление относно бомбастичния доклад на Bloomberg, като компанията твърди, че статията “преиначава” остарели претенции с цел създаването на новина, която ще генерира интерес.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ60% от крипто инвеститорите от САЩ са започнали да купуват през последните 6 месеца

Tether също повтори, че се ангажира да си сътрудничи с правителството на САЩ и други правителства по света:

Гордеем се с ролята си на лидери в индустрията за насърчаване на сътрудничеството между нея и държавните органи в САЩ и по света. Оставаме ангажирани с нашите клиенти и водещите в бранша технологии и прозрачност, които са довели до нашия растеж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Нидерландия отправи предупреждение за измамни крипто схеми

Нидерландският орган за финансовите пазари (AFM) предупреди за рисковете от “pump и dump” схемите в сектора на криптовалутите преди въвеждането на нови правила.

29.09.2024 17:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Чанпен Джао с първо изявление след като бе пуснат на свобода

Чанпен Джао, бившият ръководител на Binance се включи в социалните медии само седем часа след като беше освободен от затвора, публикувайки в платформата X, че цени простия лукс като храна и плодове.

29.09.2024 12:20 1мин. четене Kosta Gushterov

БРИКС: Русия и Китай ли са причината за възхода на златото?

Според Централната банката на Франция усилията на Русия и Китай да се откажат от щатския долар водят до ръст в цената на златото.

29.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Крипто кит губи $32 милиона в шокираща измама

Според компанията за блокчейн сигурност ScamSniffer значителен крипто инцидент е довел до загубата на токени на стойност над $32 милиона, след като кит по погрешка е извършил неправомерна транзакция.

29.09.2024 9:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.