НАЧАЛО Крипто Крими

Bitfinex са прикрили загуби за $850 милиона чрез Tether

АПР. 26, 2019 14:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bitfinex са прикрили загуби за $850 милиона чрез Tether

От офисът на главния прокурор на Ню Йорк твърдят, че крипто борсата Bitfinex загуби $850 милиона и впоследствие използва средства от свързания стейбълкойн Tether за тайно покриване на дефицита.


Според съобщение от четвъртък, прокурорът Летиша Джеймс обяви, че е получила съдебна заповед срещу iFinex Inc., която управлява както Bitfinex, така и Tether, като им нарежда да прекратят нарушаването на закона в Ню Йорк и да мамят жителите на града.

Джеймс каза, че разследването на нейния отдел определи, че iFinex „крият очевидната загуба на $850 милиона от смесени клиентски и корпоративни средства“, добавяйки:

Щата на Ню Йорк е водещ в изискването за това предприятия, които се занимават с виртуални валути, да работят в съответствие със закона. И ще продължим да подкрепяме инвеститорите и да търсим справедливост от тяхно име, когато бъдат подведени или измамени от някоя от тези компании.

Според изявлението, Bitfinex изпраща $850 милиона от клиентски и корпоративни средства до Crypto Capital Corp., платежен процесор, за който се казва, че държи средства и от други борси, като QuadrigaCX.

Средствата от резерва на Tether бяха използвани за компенсиране на недостига, но нито загубите, нито движението на средствата на Tether бяха разкрити на клиентите.


Досега се твърди, че са прехвърлени $700 милиона.


Съгласно съдебната заповед, директорите, служителите, агентите, изпълнителите или други свързани лица трябва да прекратят достъпа, заемането или извършването на каквито и да било други претенции към доларовите резерви, държани от Tether.

По същия начин, на индивиди, които са свързани с iFinex, се нарежда да не се намесват в документацията, включително записи, които очертават тези действия.

Действието идва месеци след като офисът на главния прокурор публикува резултатите от анкетата си за крипто обмен, като се фокусира върху група, която включва Bitfinex.

Акцентът върху резервите на Tether е забележителен, като се има предвид дългото проучване, насочено към фирмата и нейния USDT стейбълкойн. Критиците твърдят, че токена, чиято пазарна капитализация е над $2 милиарда, всъщност не е подкрепен от достатъчно средства, както твърдят неговите оператори.

Неуспехът да се получи подходящ одит, както по-рано обещаха, допълнително разпали тези подозрения и през март Tether разкри, че резервите, подкрепящи USDT, не могат да се състоят изцяло от фиатна валута.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Потребител се сдоби с 347 ETH благодарение на уязвимост на OpenSea

Съобщава се, че потребител е успял да "открадне" приблизително 347 ETH от платформата.Един час преди обявлението на PeckShield, много потребители забелязаха, че е възможно да се купуват различни NFT о...
ЯНУ. 26, 2022 09:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто влогъри в YouTube стават жертва на опит за хакване и измама

Хакери атакуваха редица популярни крипто акаунти в YouTube на 23-ти януари. Акаунтите публикуваха неоторизирани видеоклипове с текст, насочващ зрителите да изпращат пари в портфейла на хакера.Акаунтит...
ЯНУ. 24, 2022 23:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Предполагаеми съучастници в терористичната атака във Виена използвали Binance

Мъжете бяха уличени в писмо от март 2021 г. от Федералната служба на криминалната полиция на Германия (BKA), наскоро разкрито пред Ройтерс. Според писмото има индикации, че мъжете, идентифицирани като...
ЯНУ. 24, 2022 20:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Crypto.com признаха за загубата на $34 милиона в клиентски средства

Според блог публикация, споделена в четвъртък, инцидентът е засегнал общо 483 потребители, което е довело до неоторизирани тегления на обща стойност 4,836.26 ETH, 443.93 BTC и приблизително $66,200 в ...
ЯНУ. 20, 2022 16:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света