НАЧАЛО Други

Генералният прокурор на Ню Йорк постигна споразумение с Bitfinex

ФЕВ. 23, 2021 16:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Генералният прокурор на Ню Йорк постигна споразумение с Bitfinex

Разгледано е внимателно съдебно дело, свързано с Bitfinex и Tether с големи последици за криптовалутната индустрия.

 

Генералният прокурор на Ню Йорк (NYAG) се е разбрал с Bitfinex по време на 22-месечно разследване дали криптовалутната борса се е стремила да прикрие загубата от $850 милиона в клиентски и корпоративни средства, държани от платежен процесор.

 

Службата на NYAG обяви споразумението във вторник, като официално приключи разследването, започнало през април 2019 г. Според условията на споразумението Bitfinex и Tether не признават неправомерни действия, но ще платят 18,5 милиона долара и ще представят тримесечни доклади, описващи състава на резервите на Tether за следващите две години. 

 

По-важното е, че тези отчети ще съответстват на информацията, която Tether вече е предоставил на NYAG за своите резерви. NYAG няма да повдига обвинения като част от споразумението.

 

В изявление генералният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс заяви: 

 

Bitfinex и Tether прикриват безразсъдно и незаконно огромни финансови загуби, за да поддържат схемата си и да защитят печалбите си. Твърденията на Tether, че нейната виртуална валута е била напълно обезпечена с американски долари през цялото време, са били лъжа. 

 

Според споразумението NYAG твърди, че Bitfinex и Tether са държали част от резервите на Tether в тръст в продължение на няколко месеца през 2017 г. и не са разкрили своевременно проблемите си с Crypto Capital Corp. във фактическите си констатации. 

 

NYAG откри грешка и в блог публикация на Bitfinex, публикувана след първото оповестяване на запитването, където борсата заяви, че средствата, държани от Crypto Capital, са “иззети и защитени”.

 

Чарлз Майкъл, партньор в адвокатска кантора Steptoe & Johnson LLC, който представляваше компаниите в разследването, заяви, че споразумението “разрешава твърденията за публични оповестявания” около заема на Tether за Bitfinex.

 

Заслуга на Генералната прокуратура, след две години и половина разследване, техните констатации са ограничени само до естеството и времето на някои разкрития”, каза Майкъл. 

 

“И противно на онлайн спекулациите, не е установено, че Tether някога е издавал [USDT] без подкрепа или е манипулирал цените на крипто.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (2)
Free Bitcoin ФЕВ. 23, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933 Крипто Маниак ФЕВ. 23, 2021 Как да печелим дигиталното злато - крипто валута биткойн, подробно описание тук: WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM
Изкажете мнение
Още Други новини

Rakuten ще позволи на клиентите да зареждат сметката си с BTC, ETH, BCH

В официално съобщение фирмата обяви, че ще позволи на клиентите на своя крипто портфейл и борсова платформа Rakuten Wallet да попълват сметките си за електронно плащане, използвайки Биткойн, Етериум и...
МАР. 1, 2021 21:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Robinhood очаква да плати $ 26,6 милиона FINRA глоба

Не всичко е негативно за компанията, която се готви да стане публична - Robinhood се оценява на 20 милиарда долара и добави 6 милиона потребители на крипто през 2021 година.Robinhood, популярното прил...
МАР. 1, 2021 13:29 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хиляди търговци в САЩ вече могат да приемат крипто плащания

Повече от 8,500 търговци на OLB вече могат да приемат BTC, ETH, USDC и DAI на мястото на продажба чрез платформата за управление на бизнеса OmniSoft на компанията. Клиентите, желаещи да плащат с крипт...
МАР. 1, 2021 12:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Finance добавя раздел “крипто”

Разделът, озаглавен “Крипто”, вече се появява в категорията “Сравнение на пазарите” заедно с конвенционалните фондови и валутни пазари.  Разделът предоставя ключова информация за ценообразув...
МАР. 1, 2021 09:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света