НАЧАЛО Блокчейн

Ripple обяви партньорство с Националната банка на Египет

20.05.2021 8:33 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple обяви партньорство с Националната банка на Египет

На 19-ти май RippleNet обяви, че влиза в партньорство с Националната банка на Египет, като мрежата ще се използва за парични преводи между ОАЕ и Египет

На фона на продължаващата правна битка на Ripple срещу SEC в САЩ, платежният процесор си партнира с най-голямата и стара банка в Египет – NBE.

Чрез интегрирането на RippleNet и доставчика на финансови услуги LuLu, Националната банка на Египет ще обработва трансгранични плащания от ОАЕ към африканската държава.

Ripple и NBE затвърдиха взаимоотношенията си, след като подписаха първоначална сделка през февруари 2020 г. По това време и двете страни планираха да използват мрежата от институционални доставчици на плащания на Ripple, наречена RippleNet, за да подобрят плащанията с парични преводи.

В това партньорство участва и трета страна в лицето на базираният в ОАЕ доставчик на финансови услуги LuLu International Exchange, която е част от LuLu Financial Group.

По този начин трите организации ще позволят трансгранични плащания от Обединените арабски емирства към Египет. Страната на фараоните е петият по големина получател на парични преводи след Индия, Китай, Мексико и Филипините, с над $24 милиарда такива плащания само през миналата година.

Партньорството на NBE с Ripple ще спомогне за подобряване на цялостната ефективност, като даде възможност на NBE да създаде нови съюзи на по-широки пазари с намалени разходи и по-бързо време за интеграция. Много се радваме да обявим новото си партньорство с Ripple и LuLu, което вярваме, че ще допринесе за по-нататъшното ускоряване на коридора за парични преводи между Египет и ОАЕ“, – коментира ръководителят на групата на NBE за финансови институции и международни финансови услуги – Хешам Елсафти.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: SEC ще трябва да разкрие вътрешните си комуникации на Ripple

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Правителството на САЩ с последни аргументи в делото срещу Google

Правителството на САЩ представи антитръстовото си обвинение срещу Google на Alphabet по време на заключителните аргументи в четвъртък (2 май), с което ще приключи съдебният процес, започнал на 12 септември.

03.05.2024 5:00 2 мин. четене

Рапарът Еминем влиза в партньорство с Crypto.com

Известният американски рапър Еминем наскоро си партнира с Crypto.com, която популяризира кампанията си „Съдбата обича смелите“.

03.05.2024 4:00 1 мин. четене

Разработчиците на RippleX разкриха иновативно предложение за нов кредитен протокол

Разработчиците на RippleX разкриха иновативно предложение, целящо въвеждането на революционен роден протокол за кредитиране, наречен XLS-66d.

03.05.2024 3:30 2 мин. четене

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.