НАЧАЛО Други

SEC ще трябва да разкрие вътрешните си комуникации на Ripple

МАЙ. 7, 2021 11:04 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC ще трябва да разкрие вътрешните си комуникации на Ripple

В още една законна победа за Ripple, американски магистрат съдия нареди на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) да разкрие документи на вътрешни агенции, меморандуми или официални документи за позиции, които обсъждат Биткойн, Етериум и XRP.

Съдия Сара Нетбърн, в ново решение тази седмица, даде повече разяснения по решението си миналия месец относно това дали SEC може да пази вътрешните си документи в тайна от Ripple.

 

SEC трябва да произвежда комуникации с трети страни, включително външни агенции и участници на пазара, при условие че има привилегия, съгласно решението на Нетбърн от пет параграфа.

 

Вътрешни агентурни меморандуми или официални документи за позиции, обсъждащи Биткойн, Етериум и XRP, трябва да бъдат търсени и изготвени при условията на привилегия”, каза съдията и добави, че “примерите за такива документи включват доклади на отдела, окончателни доклади на вътрешни работни групи или официални документи за позицията, представени на комисарите.

 

Въпреки това, добави тя, не е необходимо да се дават неформални вътрешно-агентурни комуникации като имейли.

 

Съдията също така постанови, че въпреки че такава информация в крайна сметка може да бъде привилегирована - тоест освободена от разкриване - свързана информация, като дати на срещи и имена на участници, може да бъде уместна и е откриваема. 

 

Всички документи, задържани въз основа на привилегия, трябва да бъдат идентифицирани в дневника за привилегии, съгласно решението. Заповедта също така насочва Ripple и SEC да продължат да се срещат и да се консултират по останалите въпроси в писмата си.

 

Съдията се опита да преодолее пропастта, като даде малко повече подробности за видовете меморандуми и документи за позиции, които трябва да бъдат оповестени”, каза Джеси Хайнс.

 

Ясно е, че тя все още иска Ripple и SEC да се разберат помежду си, което до момента не е имало голям успех. Не бих се изненадал, ако това се яви отново пред съда”, добави Хайнс.

 

“Тази заповед обаче определено е победа за Ripple.”

 

Миналия декември SEC заведе дело срещу Ripple, твърдейки, че продажбата на XRP е нерегистрирано предложение на ценни книжа на стойност над 1,38 милиарда щатски долара. SEC също така посочи изпълнителния председател на Ripple Крис Ларсен и изпълнителния директор Брад Гарлингхаус като съобвиняеми, за които се твърди, че са помагали и подбуждали нарушенията на Ripple. В основата на делото е дали транзакциите, включващи XRP, представляват “инвестиционни договори” и следователно ценни книжа, подлежащи на регистрация съгласно раздел 5 от Закона за ценните книжа от 1933 г.

 

Достъпът до вътрешните комуникации на SEC е една от най-разгорещените и спорни области между Ripple и SEC в процеса. На по-ранна конференция за откриване на 6-ти април съдия Нетбърн постанови да се уважи “до голяма степен” предложението на Ripple да принуди SEC да представи документи, отразяващи предишните изявления на SEC и комуникации с трети страни, както и вътрешни документи, обсъждащи дали XRP, Биткойн или Етериум се считат за ценни книжа. Ripple и SEC обаче не са успели да постигнат съгласие относно документите, които трябва да бъдат оповестени съгласно заповедта, като SEC твърди, че исканията на Ripple за вътрешни документи са били неадекватни.

 

Но съдията сега не е съгласен с позицията на SEC.

 

Откритието, свързано с Биткойн и Етериум, е от значение”, каза Нетбърн по време на изслушването на 6-ти април. 

 

“Смятам, че това е от значение за евентуалния анализ на Съда по отношение на факторите на Хауи, но също така мисля, че е от значение и за обективния преглед на разбирането на обвиняемите при мисленето за подпомагането и подбуждането. Също така мисля, че е от значение за [защитата на Ripple].”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ripple постига още един успех в делото срещу SEC

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джак Дорси предполагаемо ще интегрира Lightning Network в една от компаниите си

В петък Джак Дорси отговори на въпрос на потребителя на Twitter Deyonté, който поиска Дорси да интегрира LN в Twitter или BlueSky - децентрализираната социална мрежа, която се разработва от Twitter от...
ЮНИ. 12, 2021 16:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск е турист в крипто пространството, според директора на Celsius

В интервю за Yahoo Finance на конференцията за Биткойн в Маями в петък Машински разкритикува Илон Мъск след последните му негативни туитове за най-големия дигитален актив в света."Илон е турист в крип...
ЮНИ. 12, 2021 09:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Промоция като за Европейско! Altcoins.bg с най-изгодните цени в България по време на първенството!

Днес започва най-дългоочакваното футболно събитие - Европейското първенство по футбол! И въпреки че нашият национален отбор за пореден път няма да участва, футболните фенове сред нас няма да изпуснат ...
ЮНИ. 11, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нидерландия трябва да забрани криптовалутите, според съветник на правителството

Той настоява холандското правителство незабавно да наложи забрана за Биткойн и други дигитални валути.Търговията, добивът и притежанието на Биткойн трябва да бъдат напълно забранениДискусията на Питър...
ЮНИ. 11, 2021 15:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света