Home

Слуховете за 80% данък върху крипто не са верни

23.04.2021 23:37 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Слуховете за 80% данък върху крипто не са верни

Белият дом на Байдън се готви да представи обширен данъчен план.

Той ще включва значително увеличение на данъците върху капиталовата печалба за тези, които печелят над 1 милион долара (годишно), но няма доказателства, които да предполагат, че криптовалутата ще бъде таргетирана.

 

Bloomberg съобщи, че като част от следващия икономически пакет на Белия дом, администрацията на Байдън ще предложи 39.6% данък върху капиталовата печалба за тези, които печелят над 1 милион долара. 

 

Текущата максимална данъчна ставка на капиталовата печалба е малко над 20%. В комбинация със съществуващите данъци върху инвестиционния доход, това би довело до федералната данъчна ставка до близо 43.4% – а в щатите с високи данъци като Ню Йорк и Калифорния тази обща сума би била над 50%.

 

Въпреки че печалбите от криптовалута ще бъдат включени във всякакъв вид изчисляване на данъка върху капиталовите печалби, Белият дом не е подчертал конкретно крипто като нова категория за облагаеми стоки. Слуховете бързо се разпространяват в Twitter, че става дума за 80% данъчна ставка за печалби, специфични за крипто.

 

Мисля, че дискусията с 80% нямаше основание в действителност”, каза Макс Шацов, адвокат на Stark & ​​Stark, който съветва мениджърите на фондове и RIA. “Не мога да си спомня сериозни източници, които да съобщават тази цифра.

 

Независимо дали се разработва специфичен за крипто данък, пазарът на дигитални активи изглежда изплашен от идеята за по-високи данъци върху капиталовата печалба. Цената на Биткойн падна под $50,000, най-ниската стойност от близо два месеца. Към момента цената се движи малко над $50,700.

 

Биткойн е спаднал със 17% през последната седмица, според данни от CoinMarketCap.

 

В бележка в средата на март инвеститорът Рей Далио твърди, че Съединените щати са на път да бъдат “негостоприемни за капитализма” поради “нова парадигма” на “шокиращи данъчни промени”, въведени за плащане на фискалния отговор на Covid -19.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Тайландският SEC предлага нови регулации за насърчаване на крипто инвестиции

Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на Тайланд предлага нови правила, които да позволят на взаимните и частните фондове да инвестират в продукти, свързани с криптовалути, в отговор на нарастващия институционален интерес.

10.10.2024 17:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Хонконг засилва регулаторните одобрения на крипто борсите

Комисията за ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг планира да одобри повече борси за криптовалути до края на годината, според главния изпълнителен директор Джулия Лунг.

08.10.2024 15:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

ОАЕ премахват данъците за крипто транзакции

Федералната данъчна служба (FTA) на ОАЕ публикува изменения на Изпълнителния регламент на Федерален указ-закон № 8 от 2017 г., който регулира данъка върху добавената стойност (ДДС).

06.10.2024 18:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Coinbase делиства стабилни монети за спазване на регулаторните изисквания в Европа

Coinbase обяви плановете си да извади от списъка на Европейската икономическа зона (ЕИП) някои стабилни монети до края на годината в очакване на по-строгите разпоредби в региона.

04.10.2024 20:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.