НАЧАЛО Финтех

Robinhood набира $ 280 милиона в последния им инвестиционен кръг

06.05.2020 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Robinhood набира $ 280 милиона в последния им инвестиционен кръг

Популярното приложение за търговия с акции и криптовалути Robinhood надмина своите финансови цели, като събра 280 милиона долара в серия F финансиране при оценка 8,3 милиарда долара.

Публично обявена на 4-ти май, серия F беше ръководена от фирма за рисков капитал Sequoia, наред със съществуващи и нови инвеститори, включващи NEA, Ribbit Capital, 9Yards Capital и Unusual Ventures.

Миналия месец бе съобщено, че Robinhood се стреми да събере 250 милиона долара при приблизителна оценка от 8 милиарда долара.

Наред с традиционните акции и опции, услугата за търговия без комисионна с поддръжка на големи монети като Биткойн (BTC), Етериум (ETH), Биткойн Кеш (BCH) и Лайткойн (LTC), както и криптовалути с по-малка капитализация като Етериум Класик (ETC) и Доджкойн (DOGE).

Апетитът за търговия се повиши по време на мартенската волатилност

Набирането на средста от страна на Robinhood идва малко след поредица от големи прекъсвания на платформата през март – един от които предполагаемо накара търговците на Robinhood да пропуснат най-голямата печалба за един ден в историята на Dow Jones.

Приложението обаче наблюдава рекорден ръст на приходите по време на пандемията COVID-19, като се увеличава от 20 милиона долара през март 2019 г. на 60 милиона долара през март 2020 г.

В своето съобщение за Серия F, Robinhood заяви, че компанията е “смирена, че хората се обръщат към Robinhood” на фона на “предизвикателни времена и нестабилност на пазара”.

Досега през 2020 г. приложението е добавило над 3 милиона финансирани акаунти; половината от новите потребители тази година са очевидно начинаещи инвеститори.

Последствията от март

В края на март Robinhood потвърди, че се свързва с потребители, засегнати от прекъсванията, обещавайки да ги обезщети.

Компанията отказа да коментира общия брой засегнати потребители. Тя е изправена пред поне едно дело от федерален клас, заведено от името на няколко търговци след срива в началото на март.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Крипто портфейлът MetaMask представя нова актуализация тази седмица

MetaMask, водещ крипто портфейл, обяви, че скоро ще стартира нова функция, наречена “смарт транзакции”. Тази функция, която ще бъде въведена тази седмица, бележи първата от поредица актуализации, съобразени с наскоро представената пътна карта на портфейла.

07.05.2024 3:00 2 мин. четене

Близо 500 финтех сделки само през първото тримесечие на 2024 година

През първото тримесечие на 2024 г. финтех индустрията стана свидетел на близо 500 транзакции за финансиране и сливания и придобивания, с особен акцент върху застрахователните технологии, крипто и блокчейн секторите, според данни, събрани от Royal Park Partners (RPP).

02.05.2024 9:00 1 мин. четене

Ripple разширява обхвата си в Япония с ново сътрудничество

Финтех гигантът Ripple разкри стратегическо сливане с HashKey DX, базираното в Токио подразделение на HashKey Group, компания за финансови услуги за дигитални активи.

01.05.2024 3:30 1 мин. четене

Финансови гиганти създават работна група за квантова криптография

HSBC и PayPal са част от нова инициатива, изследваща квантово безопасната криптография в плащанията, целяща справяне с потенциалните рискове за киберсигурността, породени от нововъзникващите квантови компютри.

01.05.2024 2:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.