НАЧАЛО Регулации

Информацията за ‘легализация’ на крипто борсите в Китай е подвеждаща

03.11.2019 18:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Информацията за ‘легализация’ на крипто борсите в Китай е подвеждаща

Изпълнителният директор на Binance, Чанпен Джао, поясни, че слуховете, които циркулират за „легализацията“ на крипто борсите, са просто подвеждащи.

Не лиценз за крипто борса, а обща регистрация на бизнеса

На 30-и октомври се появи снимка на лиценз за търговия на крипто борса, издаден от китайското правителство, което показва, че крипто борсите имат разрешение да работят в Китай.

Въпреки това, Джао и други инвеститори, със седалище в Китай, включително основателят на Primitive Crypto, Дови Уан, заявиха, че това е основен общ бизнес лиценз, съдържащ фразата „търговски услуги“ и не представлява лиценз за търговия с криптовалути за местни компании.

Уан каза:

Разглеждайки еквивалентността на китайската база данни EDGAR, има много „компании за търговия с дигитални активи и услуги, които са се „регистрирали“ и „лицензирали“. Липсва базисно разбиране за корпоративното законодателство в Китай.

Китайската блокчейн инициатива не може да бъде игнорирана, но не трябва да бъде обект на прекомерено медийно и обществено внимание.

Очаква се блокчейн инициативата на Китай да се фокусира единствено върху разпределените леджъри или блокчейн мрежите, които до голяма степен са централизирани и структурно различни от съществуващите публични крипто активи.

Като се има предвид, че повечето основни платформи за извънборсова търговия (OTC) със седалище в Хонконг, за които е известно, че улесняват търговията за китайските инвеститори, имат офиси в Пекин, местната власт може и да не ги обезпокоява с регулаторни въпроси.

Освен това, блокчейн инициативата ще бъде в полза предимно на свързани с технологията фирми, разработчици и организации, подкрепяни от правителството в Китай. Предвид това, твърденията че инициативата ще бъде от полза за криптосферата в краткосрочен и средносрочен план, вероятно са доста преувеличени.

Уан отбеляза:

„Китайската Национална Блокчейн Инициатива“, без значение какво представлява, в крайна сметка НЕ е някаква шега. Ще бъде широко използвана и изключително практична нова форма на финансова инфраструктура.

Все пак ръководителите на индустрията твърдят, че показаната от правителството на Китай про-блокчейн позиция ще окаже значителен натиск върху САЩ и други големи региони да приемат подобни политики, които биха могли да окажат до голяма степен положително въздействие върху сектора.

Управляващият партньор на DeerCreek, Майк Уасил, каза пред Fortune:

Китай прави тези много големи макро-ходове. Те искат да поддържат контрола и да бъдат възприемани като лидери, и така приемането на блокчейн и публичността му, както видяхме наскоро, ще предизвика голям интерес.

Основните пазари за криптовалути в Азия, подобно на Япония и Южна Корея, също започнаха да приемат по-ясни регулаторни рамки за управление на крипто борсите, проправяйки пътя за дългосрочен растеж за стартъпите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

На фона на нарастващия глобален регулаторен контрол върху сектора на криптовалутите, сенатор Синтия Лумис се очертава като остър критик на подхода на администрацията на Байдън.

03.05.2024 11:00 1 мин. четене

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

ЕС затяга регулациите за борба с прането на пари в сектора на криптовалутите

Европейският парламент наскоро одобри цялостен пакет от закони, насочени към укрепване на усилията на Европейския съюз за борба с прането на пари (AML) и финансирането на тероризма (CTF), със забележим акцент върху затягането на регулациите в сектора на криптовалутите.

30.04.2024 1:30 2 мин. четене

Основателят на Tron е скептичен за одобрението на спот Етериум ETF

Джъстин Сън, основателят на Tron, изрази скептицизъм по отношение на одобрението на спот Етериум ETF от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

30.04.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.